Mainos

Vilja Eerika -virkarikosjutussa merkittävin päivä: Äiti ja sosiaalityöntekijät äänessä

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu tänään 8-vuotiaana murhattuun Vilja Eerikaan liittyvä virkarikosoikeudenkäynti. Tänään oikeudessa alkavat henkilökuulemiset.

Kello yhdeksältä alkavaa istuntoa ovat Helsingin käräjäoikeudessa seuraamassa MTV Uutisten rikostoimittajat Anna Zareff ja Päivi Hannula.

Päivä on oikeudenkäynnin kannalta ainakin paperilla kiinnostavin ja merkittävin.

– Päivän aluksi kuullaan Vilja Eerikan äitiä, joka on kertonut olleensa lukuisia kertoja yhteydessä lastensuojeluun, koska epäili, ettei tyttö voinut hyvin isänsä ja äitipuolensa hoidossa, Zareff kertoo.

Tänään kuullaan myös Vilja Eerikan omia sosiaalityöntekijöitä.

– Erityisesti tätä henkilöä, joka hoiti tytön asioita juuri ennen kuolemaa, epäillään useammastakin laiminlyönnistä tytön asioiden hoitamisessa.

Tähän mennessä syyttäjän ja puolustuksen näkemykset ovat aika kaukana toisistaan.

– Nämä syytteet ovat aika karua luettavaa. Syyttäjä lähtee siitä, että jokainen syytetty olisi voinut  ja jokaisen olisi pitänyt huomata Eerikan hätä ja tehdä tehokkaampia toimenpiteitä kuin nyt tehtiin, Zareff kertoo.

Syytetyt sen sijaan katsovat, ettei ainakaan kaikilla heillä ollut tosiasiallista mahdollisuutta tehdä mitään, sillä järjestelmä on niin viallinen.

– Syytettyjen joukossa on esimerkiksi sellaisiakin ihmisiä, jotka tapasivat Eerikan vain kerran tai kahdesti eivätkä he tienneet, että mustelmainen tyttö oli lastensuojelun asiakas.

Kaikki syytetyt kiistävät tahalliset laiminlyönnit.  

Isä ja äitipuoli murhasivat tytön äitienpäivänä 2012.  

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä tänäänkin koko päivän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.