Mainos

Vilén: Suomen EU-politiikassa oltava vaihtoehtoja

Kansanedustaja Jari Vilén vastaa SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoman MTV3:n nettikolumnissa esittämään kritiikkiin siitä, että Suomen tulisi arvioida uudelleen elintarvikevirastovaatimuksensa.

Kansanedustaja Jari Vilénin mukaan Suomen EU-politiikka ei saa olla vain yhden vaihtoehdon politiikkaa. Hänen mukaansa elintarvikevirasto kuuluisi sekä asiaperustein että moraalisesti ajatellen ehdottomasti Suomelle. Vilén muistuttaa, että EU:n pitää tehdä tästäkin asiasta päätös yksimielisesti, mikä on yksi suuri ongelma EU:n päätöksentekoprosesseissa.

Vilénin mukaan Thessalonikin huippukokous vahvistaa entisestään käsitystä, että toimivaa poliittista ratkaisua elintarvikeviraston sijaintipaikan suhteen ei ole saatavissa Suomen ja Italian välillä. Hän myös kyseenalaistaa sen, että jäsenmaiden enemmistö olisi enää kokonaisuudessaan suomen takana.

Vilénin mielestä virastojen sijoituspakettia tulisi ajatella uudestaan laajempana kokonaisuutena. Suomella olisi hänen mukaansa viestintä- ja tietoyhteiskunta-asioissa edelläkävijänä mahdollisuudet toimia esimerkiksi Euroopan verkko- ja tietoturvaviraston viestintäviraston sijoituspaikkana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.