Mainos

Vile'n: Siviilikriisinhallinnan kehittämisen varat turvattava

Kansanedustaja Jari Vilénin mukaan siviilikriisinhallinta uhkaa hallituksen kehityspäätösten vuoksi supistua entisestään.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Jari Vilén on huolissaan siitä, koskevatko siviilikriisinhallintaa samat säästöpaineet kuin sotilaallista kriisinhallintaa. Hänen mukaansa siviilikriisinhallinta uhkaa hallituksen kehityspäätösten vuoksi supistua entisestään, vaikka se on nostettu turvaselonteossa Suomen erityiseksi painopisteeksi.

-Tarvittaessa siviilikriisinhallinnan kehittäminen täytyy turvata eduskunnan päätöksin, jos hallitus ei ole siihen valmis, Vile'n patistaa.

Suomi käyttää siviilikriisinhallintaan noin 10 miljoonaa euroa. Maailmalla olevien siviilikriisinhallinnan asiantuntijoiden määrä on Vile'nin mukaan laskussa nykyisestä noin 70:stä.

-Resursseja uusien toimintojen, kuten esimerkiksi tsunamikatastrofin jälkeen yksimielisesti vaadittujen nopean toiminnan siviilikriisinhallintajoukkojen perustamiseen, ei ole varattu lainkaan, hän hämmästeli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.