Mainos

Vile'n: Eduskunnalta viedään turvaselontekoon kuuluvaa valtaa

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vile'n arvostelee hallituksen olevan viemässä eduskunnalta turvallisuuspoliittiseen selontekoon kuuluvaa päätösvaltaa.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan kansanedustaja Jari Vile'nin mukaan selvästä eduskunnan roolin vähättelystä kertoo puolustusvoimien joukko-osastoja kuten varuskuntia ja varikoita koskevan päätöksenteon keskittäminen puolustusministeri Seppo Kääriäiselle.

- Aiemmissa selonteoissa eduskunnalla on aina ollut tieto ja vaikuttamismahdollisuus siihen, miten puolustusvoimain läsnäolo eri maakunnissa järjestetään. Nyt selonteossa vain haetaan eduskunnan hyväksyntä rationalisoinneille, mutta päätökset siirretään ministeri Kääriäiselle, Vile'n moitti kannanotossaan.

Selonteossa myös lykätään seuraavalle hallitukselle tai vähintäänkin kunnallisvaalien yli vaikeat päätökset siitä, miten puolustusvoimat sopeutetaan hallituksen päättämälle rahoitustasolle.

- Vanhasen hallituksen esittämällä tavalla edessä on väistämättä lukuisia eikä vain yhden tai kahden varuskunnan lakkauttamisia ja mitä todennäköisimmin myös laajoja henkilökunnan irtisanomisia, hän ennusti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.