Mainos

Vikström: Ennennäkemätön välinpitämättömyys vallitsee

Arkkipiispa John Vikströmin mukaan maassamme vallitsee ennennäkemätön välinpitämättömyys yhteiskunnan heikoimpia jäseniä kohtaan.

Arkkipiispa puuttui vanhusten laitoshoidon ongelmiin sekä lasten ja nuorten laiminlyömiseen avatessaan Lohjalla tänään. alkaneen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokouksen. Uutta välinpitämättömyyttä ilmentää Vikströmin mielestä avohoitosairaiden ja laitoksissa asuvien vanhusten vaikeutunut hoitotilanne. Arkkipiispa arvioi, että taloudellisen niukkuuden vuoksi terveydenhuollon henkilöstön mahdollisuudet tehdä työtään potilasta kunnioittaen ja omat voimavaransa säilyttäen ovat uhkaavasti kaventuneet. Hän kantoi erityistä huolta vanhusten, pitkäaikaissairaiden ja kuolevien hoidosta sekä psykiatrisesta avohoidosta ja lasten pääsystä psykiatriseen hoitoon.

Vikström otti kantaa myös tasavallan presidentin puolison, rouva Eeva Ahtisaaren esille nostamaan kysymykseen lasten ohjatusta iltapäivätoiminnasta.
-Pienimpien koululaisten yksinolo koulupäivän jälkeen ennen vanhempien kotiintuloa on lapsille ilmeinen turvattomuustekijä. Kyse ei ole vain joistakin tunneista, vaan siitä minkälainen hoiva, kasvatus ja läsnäolo lasta ympäröi, arkkipiispa katsoi.

Katekismusehdotus piispojen puntarissa

Lohjalla pidettävä piispainkokous käsittelee kirkossa parhaillaan vireillä olevia uudistushankkeita. Kokouksessa selviää mm. se, millaisen vastaanoton piispa Eero Huovisen kirjoittama evankelis-luterilaisen kirkon katekismusehdotus saa piispojen keskuudessa.

Lohjan kokoukselta odotetaan lausuntoa piispa Olavi Rimpiläisen johdolla toimineen komitean ehdotuksesta kirkon diakonaatin eli palveluviran uudistamisesta. Kokouksessa ovat esillä myös jumalanpalvelus-uudistus sekä hiippakuntahallintokomitean mietintö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.