Mainos

Vikingin laivalla paloi hiilirekka

Viking Line ei kuljeta laivoillaan grillihiililastissa olevia autoja ennen kuin viimeöisen tulipalon syy on selvitetty. Grillihiililastissa ollut rekka syttyi tuleen Viking Linen Cinderella-risteilijän autokannella varhain aamulla. Laivassa oli myös suuri määrä tulitikkuja, jotka eivät kuitenkaan syttyneet. Kukaan matkustajista eikä laivan henkilökunnasta loukkaantunut. Lautta oli matkalla Helsinkiin Muugan satamasta

Tilanteen vakavuutta lisäsi se, että hiililastin mukana rekassa oli laivayhtiön tietämättä myös suuri tulitikkulasti - tikkuja oli useita lastauspakkauksia. Yhden pakkauksen koko oli arviolta noin kuution verran. -Rekan lastauspapereissa ei ollut merkintää tulitikkulastista, kertoo Viking Line -laivayhtiön teknillinen johtaja Kaj Jansson.

Tuli ei pääsyt Janssonin mukaan leviämään tulitikkuihin, koska hiililasti oli rekan toisessa päässä ja tulitikut toisessa. Mikäli laivaväki ei olisi paloa heti huomannut, tuli olisi voinut kuitenkin levitä hiilistä tulitikkuihin, hän pohtii.

Palon syyksi epäillään itsesytytystä.
-Jos hiili on liian tuoretta pusseihin pakattaessa, on olemassa itsesytytyksen vaara, Jansson sanoo.

Laivaväki oli valpas

Laivaväki huomasi palon kolmella tavalla: laivaa kiertävä palovahti tunsi savun hajua, palonilmaisin autokannella hälytti ja tv-valvonta paljasti savua. Jansson antaakin kiitosta henkilökunnan valppaudesta.

Lautta oli Suomenlahdella matkalla Helsinkiin Muugan satamasta, joka sijaitsee Tallinnan itäpuolella. Autokannella ollut rekka syttyi noin kello 00.30 torstaiaamuna. Suomenlahden merivartioston mukaan palo saatiin sammutetuksi laivan oman palokaluston avulla noin tunnissa.

Hiilien syttymisen syytä tutkitaan

Viking Line ilmoitti myöhemmin päivällä, ettei se kuljeta laivoillaan grillihiililastissa olevia kuorma-autoja ennen kuin onnettomuuden syy on selvitetty. -Näyttää yhä enemmän siltä, että grillihiilet ovat syttyneet itsestään. Jostain syystä ne ovat ilmeisesti alkaneet kehittää lämpöä säkeissään, Jansson kertoi.

Janssonin mukaan ei ole poissuljettua, että hiilten pakkaamisessa on saattanut tapahtua virhe. Mitään varmuutta palon syttymissyystä ei kuitenkaan vielä torstaina ollut.

Ei vaurioita laivalle

Jansson kertoi, että palo ei aiheuttanut vaurioita laivan rakenteille eikä autokannen muille autoille. Palossa vaurioitunut rekka ei ole suomalainen. Janssonin mukaan rekasta nouseva savu havaittiin kolmen eri valvontajärjestelmän avulla, jotka ovat laivan kiertävä palovahti, videovalvonta ja automaattihälyttimet.

Viking Cinderella palasi Helsingin satamaan Katajanokan laituriin torstaina ennen puoltapäivää. Risteilijä lähti Helsingistä kohti Muugaa keskiviikkona kello 15. Suurin osa aluksen matkustajista oli 20 tuntia kestävällä risteilyllä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.