Mainos

Viking Linen matkustajamäärä kasvoi

Myös yhtiön liikevaihto kasvoi johtuen sekä matkustajamäärän kasvusta että aiempaa useammista liikennöintipäivistä.

Viking Linen matkustajamäärä on kasvanut toimintavuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana vajaat viisi prosenttia. Varustamo kuljetti marras-heinäkuussa vajaat 4,2 miljoonaa matkustajaa, kun määrä vuotta aiemmin oli 4,0 miljoonaa. Yksikkökuormia Viking Line kuljetti 66 573, missä oli kasvua nelisen prosenttia.

Viking Linen liikevaihto on kasvanut tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 5,8 prosenttia 300 miljoonaan euroon. Yhtiö teki 5,3 miljoonan euron voiton, kun tulos vuotta aiemmin oli 0,6 miljoonaa euroa tappiollinen.

Matkustajakohtainen myyntituotto pysyi toimitusjohtaja Nils-Erik Eklundin mukaan marras-heinäkuussa samalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Korjaus- ja ylläpitokulut laskivat edellisvuodesta, mutta polttoainekulut nousivat huomattavasti aiempaa korkeammiksi, toteaa Eklund.

Liikevaihdon kasvu johtui sekä matkustajamäärän kasvusta että aiempaa useammista liikennöintipäivistä. Vikingin Linen koko vuoden tulos paranee Eklundin mukaan edelliseen tilikauteen verrattuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.