Mainos

Viking Line purjehtii myötätuulessa

Viking Linella on reitin matkustajista nyt noin 47 prosenttia.

Varustamoyhtiö Viking Line on alkanut uusia parikymmentä vuotta vanhojen laivojensa sisustuksia. Hytteihin tulee uusia mattoja, verhoja ja kalusteita, kun kukin laiva on vuorollaan vajaan kuukauden korjattavana.

Viking Linen toimitusjohtajan Nils-Erik Eklundin mukaan uudistusurakka kestää vuodesta puoleentoista.

Hyttien, ravintoloiden ja laivojen myymälöiden kohentamiseen yhtiö käyttää 40 miljoonaa euroa eli kaksinkertaisesti normaalivuosien määrärahojen verran.

Eklund sanoo, että uusien alusten tilaaminen on jatkuvasti varustamon ajatuksissa.

-On syytä miettiä vähän tarkemmin, miltä uusien laivojen pitäisi näyttää. Meillä on menossa myös hyvin laaja tutkimus, minkä avulla haluamme varmistaa, että suunnittelemme oikeita konsepteja, Eklund sanoo.

Uusien laivojen tilaaminen on kiinni myös telakoiden tilauskannasta. Viking Linen piti saada tammikuun alussa käyttöönsä uusi laiva Helsingin ja Tallinnan väliselle reitille. Alusta rakentava Aker Yards on kuitenkin ilmoittanut, että laiva myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta pari kuukautta.

Eklundin mukaan uusi alus tulee varustamon käyttöön maaliskuussa, mutta Viking Line odottaa vielä Aker Yardsilta lopullista luovutuspäivämäärää.

Vikingin kilpailija Silja Line uudisti omien alustensa sisustusta juuri ennen myyntiä Tallinkille. Kumpikaan varustamo ei ole pariinkymmeneen vuoteen tilannut uusia laivoja Suomen ja Ruotsin väliseen liikenteeseen.

Viking käyttää Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä edelleen Rosellaa, jonka kapasiteetti ei aina riitä matkustajamäärille.

Eklund ennakoi myös, että rajatarkastuksia koskeva Schengen-muutos heijastuu selvästi matkustajamääriin sekä Helsingin että Tallinnan välillä ja Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä.

Markkinaosuutta kilpailijalta

Viking Line julkisti tänään vuosituloksensa, jonka mukaan varustamo seilaa myötätuulessa. Yhtiön mukaan sen markkinaosuus on noussut kaikilla liikennöitävillä reiteillä.

Vauhdikkainta kasvu on ollut reitillä Helsingistä Tukholmaan, jossa yhtiö on vienyt kilpailijoiltaan runsaan 2,5 prosentin siivun. Viking Linella on reitin matkustajista nyt noin 47 prosenttia. Lisäksi yhtiö liikennöi Turusta Tukholmaan ja Helsingistä Tallinnaan.

Kaikkiaan yhtiö kuljetti viime vuoden marraskuun ja tämän vuoden lokakuun välisenä aikana 5,7 miljoonaa matkustajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.