Mainos

Viking Line ja Tallink taistelevat Siljasta

Opstockin sijoitusanalyytikko arvelee MTV3:n uutisille, että Vikingin ostotarjouksen taustalla saattaa olla syynä halu estää Siljan myyminen virolaiselle Tallinkille.

Viking Line ja Tallink ovat tehneet tarjouksen Silja Linesta. Viking jätti tarjouksensa eilen, Tallink jo aiemmin. Tarjousaika umpeutuu tänään.

Ruotsalaiset Stena Line ja Rederi AB Gotland eivät ole jättäneet ostotarjousta. Ruotsalaisvarustamot ovat olleet julkisuudessa esillä Silja Linen mahdollisina ostajaehdokkaina.

Silja Linen brittiläis-amerikkalainen omistaja Sea Containers laittoi suomalaisvarustamon myyntiin syksyllä.

Opstockin sijoitusanalyytikko Mikael Nummela arvelee MTV3:n uutisille, että Vikingin ostotarjouksen taustalla saattaa olla syynä halu estää Siljan myyminen virolaiselle Tallinkille.

- Halutaan ehkä nostaa hintaa sellaiseksi, että esimerkiksi Tallink ei pystyisi sitä ostamaan. Tässähän suuri tekijä ovat nämä henkilökustannukset, jotka ovat Eestissä hyvin paljon alhaisempia. Jos Tallink saa Siljan käsiinsä, silloin tämä kilpailu kiristyy edelleen myös näillä reiteillä, joilla Tallink ei ole nykyään, Nummela arvioi.

Viking Line ilmoittaa, ettei se anna toistaiseksi lisätietoja ostotarjouksestaan.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 25.01.2006)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja