Mainos

Viking Isabellalla savusi – laiva palasi Tukholmaan

Viking Linen Isabella-laiva joutui tänään palamaan takasin Tuhkolmaan laivalla levinneen savun vuoksi.

Juuri, kun laiva oli lähtenyt aamulla Tukholmasta takaisin Turkuun päin, oli laivalla tullut seitsemännen kannen hytteihin outo savunhaju.

Viestintäjohtaja Tuomas Nylundin mukaan savua tuli ilmastointilaitteistoon liittyvän tuulettimen laakerista. Savun hajua tuli varsinkin hytteihin, jotka olivat kansilla 5, 6 ja 7. Nylundin mukaan ihmiset evakuoitiin hyteistä kannen 7 kahvilaan.

Matkustaja: Jouduimme kannelle

MTV:n haastatteleman matkustaja Janina Haapaniemien mukaan laivamatkustajat olivat saaneet kuulutusten avulla kriisiohjeita ja laivan henkilökunta oli tullut hakkaamaan hyttien oviin saadakseen matkustajat ulos kannelle pelastuslauttojen viereen.

- Laivan käytävällä oli paljon savua ja jouduimme lähtemään hytistä ulos pelastuskannelle suin päin ilman mitään tavaroitamme, kertoo laivalla ystävättärensä kanssa matkustanut Haapaniemi.

Haapaniemen mukaan hyttikäytävä oli sankan savun peitossa ja käytävällä ei voinut kunnolla hengittää.

- Juoksimme kasvot peitettyinä pelastuskannelle, jossa ei yllättäen ollut kuitenkaan paljon ihmisiä. Ilmeisesti palo oli ollut vain meidän hyttikäytävällä. Kuulutuksia tulipalosta tuli useilla eri kielillä, kun olimme päässeet jo laivan kannelle, samoin laivan yleinen hätäsignaali alkoi soida siinä vaiheessa. Tilanne kesti melko pitkään, arvelee Haapaniemi.

Viestintäjohtaja Nylund kiistää, että matkustajia olisi kehotettu menemään ulkokansille.

- Osa henkilökunnasta oli kansilla, koska heidän paikkansa pelastusjärjestelmässä on siellä, mutta minun tietojeni mukaan matkustajia ei sinne kehotettu menemään, vaan kahvilaan, Nylund kertoo.

"Laiva uppoaa, kaikki pelastusveneisiin"

Alus palasi varmuudeksi takaisin Tukholman satamaan, jossa oli hälytysajoneuvoja laivaa vastassa.

- Laivan henkilökunta pyysi meitä odottamaan rauhassa lisäohjeita kannella. Osa matkustajista oli laivan käytävillä talvivarusteissa, mutta osa oli siellä paljain varpain ja t-paidoissa. Pari juopunutta suomalaismatkustajaa yritti typeryyksissään saada paniikkia aikaan huutamalla, että laiva uppoaa, kaikki pelastusveneisiin.

Henkilökunta sai palon hallintaan ja laiva jatkoi 1,5 tuntia myöhässä matkaansa takaisin Turkuun päin. Ainakin seitsemännen kannen matkustajat ohjattiin uusiin parempiin hytteihin savuvahinkojen ja pahan savun hajun takia.

- Menin kysymään laivan sairaanhoitajalta neuvoa, kun kurkussani tuntui käytävällä olleen savun jäljiltä pahalta ikään kuin kurkussani olisi ollut ”möykky”. Hoitaja sanoi minulle vain, että mene kannelle haukkaamaan happea, koska ei asialle voi tehdä mitään muuta, kertoo yhä järkyttynyt matkustaja.

- Olimme edellisiltana onneksi tarkistaneet rutiininomaisesti hätäpoistumistien, mutta savua tuli juuri siitä suunnasta, joten jouduimme menemään toista kautta kannelle.

Laivan matkustajille tiedotettiin tilanteesta tarkemmin kuulutuksella laivan mennessä kohti Turkua.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja