Mainos

Vikinä kellarikomerossa paljasti eläinsuojelurikoksen – nälkiintyneitä koiranpentuja kassissa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan naisen vankeuteen koiranpentuihin kohdistuneista rikoksista. Kuuden kuukauden vankeus muutettiin 160 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Tapaus lähti paljastumaan syyskuussa 2014, kun naapurit kuulivat kellarikomerosta vikinää. Poliisi löysi jääkiekkokassissa kaksi koiranpentua.

Niillä todettiin voimattomuutta, apaattisuutta, kuivumista ja nälkiintymistä. Koirilla oli parvovirusenteriitti, suolinkaisia, kirppuja, märkäinen keuhkotulehdus ja anemiaa. Toinen pennuista kuoli tehohoidosta huolimatta ja toinen lopetettiin huonon kunnon vuoksi.

Viikkoa viikkoa myöhemmin poliisi sai uuden tehtävän samaan kellariin. Tällä kertaa vikinä kuului viereisestä komerosta. Jääkiekkokassissa oli kaksi koiranpentua lisää.

Seitsemän pentua

Jutussa selvisi, että nainen oli tuonut tai tuottanut Virosta vuonna 2014 kaikkiaan seitsemän koiranpentua, joilta puuttui rokotukset, loishäätö ja muut eläinten tuontiin vaadittavat asiat.

Kolme koirista oli myyty eteenpäin ja kaksi todettu pian luovutuksen jälkeen sairaaksi.

Nainen toi koiranpennun Virosta myös elokuussa 2015. Se myytiin 400 eurolla ja tämäkin ilmeni sairaaksi pian luovutuksen jälkeen.

36-vuotias nainen tuomittiin kahdesta salakuljetuksesta, kolmesta petoksesta ja kahdesta eläinsuojelurikoksesta.

Oikeus katsoi, että sakkorangaistus ei ole riittävä ja päätyi ehdottomaan vankeuteen. Se muutettiin kuitenkin yhdyskuntapalveluksi.

Nainen määrättiin myös eläintenpitokieltoon vuoteen 2022 saakka.

Nainen on tuomittu aiemminkin koirien maahantuontiin ja myyntiin liittyvistä rikoksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.