Mainos

Vika jarruissa myöhästytti Phuketin-lennon

Finnairin lennot ovat myöhästelleet joulukuun aikana selvästi enemmän kuin ennen.

Finnairin Thaimaan Phuketiin lähtenyt lento on myöhästynyt useita tunteja. Lennon piti lähteä Oulun lentokentältä eilen kello 22.50. Lomalaiset pääsivät kuitenkin matkalle vasta tänään kello 14.20.

Finnairin tiedotuspäällikön Usko Määtän mukaan lento myöhästyi useiden vastoinkäymisten summana.

- Kone saapui valmiiksi myöhässä Helsinkiin, ja siellä koneen laskutelineeseen piti vaihtaa rengas. Sen jälkeen kone lähti jo valmiiksi myöhässä Ouluun, jossa puolestaan havaittiin vikaa jarruissa. Illalla vikaa ei voitu enää korjata, vaan korjausväki lähti Helsingistä Ouluun vasta aamulla, Määttä kertoo.

Oulun lentoasemalla lennolle oli lähdössä 224 matkustajaa. Heille tieto pitkästä myöhästymisestä saatiin heti. Tämä rauhoitti myös matkustajien tilannetta, sillä suurin osa saattoi palata yön ajaksi kotiin.

Määtän mukaan 50 matkustajaa sijoitettiin Oulun seudun hotelleihin yön ajaksi.

Viivästyksiä enemmän kuin ennen

Finnairin lennot ovat myöhästelleet joulukuun aikana selvästi enemmän kuin edellisen vuoden joulukuussa.

- Viimeisen viikon aikana myöhästymiset ovat ollet poikkeuksellisen hankalia ja ne ovat heijastuneet koko liikenteeseen, Määttä sanoo.

Määtän mukaan ei kuitenkaan voida sanoa, että viivästelyt ovat tilastollisesti lisääntyneet. Hän myös muistuttaa, että myöhästelyt ovat johtuneet yhtiöstä riippumattomista syistä, kuten Pohjois-Amerikan lumimyrskyistä.

- Lisäksi koneissa on jostakin syystä, joskaan ei tilastollisesti merkittävästi, lyhyen ajanjakson sisällä ilmennyt muutamia teknisiä vikoja, joiden korjaaminen on aiheuttanut poikkeuksellisen pitkiä viivästymisiä.

Lomalentojen myöhästelyt ovat aiheuttaneet jatkomyöhästymisiä, jonka tilanteen normalisoituminen vie aikaa. Ruuhkan purkuun Finnair suunnittelee tarvittaessa vuokraavansa yhden lisäkoneen.

Iltapäivällä Finnair kertoi vuokraavansa huomisen Agadirin-lennolle kaksi A320-konetta latvialaiselta LatCharter -tilauslentoyhtiöltä, joka on aiemminkin liikennöinyt Finnairin lomalentoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.