Mainos

Viitisenkymmentä omaista vaatii korvauksia Konginkankaan onnettomuudesta

Tiistaina alkavassa oikeudenkäynnissä käsitellään omaisten korvausten lisäksi myös Konginkankaan turman rikosoikeudellista vastuuta.

Vajaa viisikymmentä omaista vaatii korvauksia läheisensä kuolemasta Konginkankaan liikenneonnettomuudessa. Jutun oikeudenkäynti alkaa tiistaina Äänekoskella.

Korvausvaatimusten ohella oikeudessa selvitetään rikosoikeudellinen vastuu. Syytteessä ovat rekkakuski ja Transpointin entinen toimitusjohtaja.

Asianajaja Heikki Lampela edustaa oikeudenkäynnissä useaa omaista. Lampelan ei usko, että oikeudenkäynnistä olisi tulossa erityisen vaikea.

- En pidä tätä mitenkään vaikeana juttuna, koska onnettomuustutkintalautakunta on tehnyt erinomaista työtä johon pitkälti nojaudutaan, Lampela toteaa.

Kuljettaja ja toimitusjohtaja syytteessä

Viime vuoden marraskuussa onnettomuutta selvittänyt tutkintalautakunta totesi, että syynä 23 ihmisen kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen oli bussiin törmänneen rekan kuljettajan ajovirhe liukkaalla kelillä. Tapahtumaan vaikuttivat myös ylinopeus ja mahdollisesti kuljettajan alentunut vireystaso.

Kuljettajaa syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja 23 kuolemantuottamuksesta.

Valtionsyyttäjä Mika Illmanin mukaan vastuu onnettomuudesta ulottuu myös silloiseen Transpointin toimitusjohtajaan, koska yrityksen kuljettajalle asettamat aikataulut olivat liian tiukat ja yrityksessä sallittiin myös ylikuorman ottaminen.

Lampelan päämiehet kuten vajaa 50 muuta vaativat myös korvauksia läheisen kuoleman aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä.

- He kokevat voimakkaasti, että rekkayhtiön pitää kantaa vastuunsa tässä asiassa, Lampela kertoo.

Vakuutusyhtiö ei korvauksia henkisestä kärsimyksestä maksanut, koska sen mukaan vahinkoa ei ole aiheutettu tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella, jolloin korvaukselle ei ole perustetta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.