Mainos

Viisuvoittajan EU-pesti vaakalaudalla

Helsingissä euroviisut voittanut Marija Serifovic esiintyy serbien EU-vastaisen presidenttiehdokkaan tukijoukoissa.

Euroopan unioni harkitsee euroviisuvoittaja Marija Serifovicin jatkoa unionin kulttuurienvälisen teemavuoden lähettiläänä. Syynä ovat Serifovicin yhteydet serbinationalisteihin.

Serbialainen Serifovic voitti euroviisut Helsingissä kappaleellaan Molitva (Rukous). Myöhemmin hänet valittiin yhdeksi viidestätoista lähettilästä, joiden tehtävänä on edustaa Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuotta 2008. Muita teemavuoden lähettiläitä ovat mm. laulaja Charles Aznavour ja kirjailija Paulo Coelho.

Nyt komission tietoon ovat tulleet Serifovicin yhteydet serbinationalisteihin ja hänen esiintymisensä radikaalipuolueen presidenttiehdokkaan Tomislav Nikolicin tukijoukoissa.

- Jokaisella lähettiläällä on tietenkin vapaus oman mielensä mukaisiin poliittisiin aatteisiin, olivatpa ne millaisia hyvänsä, vakuuttaa kultturiasioista vastaavan komissaarin tiedottaja John McDonald.

- Ongelma asiasta tulee silloin, jos lähettilään toiminta sotii teemavuoden tavoitteita vastaan. Kyse tässä projektissa on yksinkertaisesti kulttuurienvälisen ymmärryksen lisäämisestä ja yhteisen EU-kansallisuustunteen luomisesta.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen voittanut Nikolic on muun muassa todennut, että Serbiasta tulee osa EU:ta vain kokonaisena valtiona, johon kuuluu myös Kosovon maakunta.

Kosovon pääministeri Hashim Thaci ilmoitti eilen Brysselin-vierailullaan, että Kosovon julistautuminen itsenäiseksi tapahtuu lähipäivien aikana.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.