Mainos

Viisuvoiton uskotaan lisäävän matkailua

Ulkoministeriössä uskotaan, että Lordi tuo etenkin nuorisomatkailuun uutta potkua.

Lordin viisuvoiton uskotaan tuovan Suomeen lisää matkailijoita. Hirviöt ovat olleet kansainvälisten lehtien ykkössivuilla. Suurin osa julkisuudesta on ollut positiivista, mutta kauhistelijoitakin on riittänyt. Ulkoministeriön analyysin mukaan suomalaiset hullaannuttanut jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 95 ei tuonut meille samassa määrin matkailijoita kuin euroviisuvoiton uskotaan tuovan.

- Minä sanon, että kansainvälisesti on kyseessä suurempi voitto koska tämä koskee koko Eurooppaa: itää, länttä, ja pohjoista, toteaa päällikkö Juha Parikka ulkoministeriön Suomi-promootioyksiköstä.

Matkailun edistämiskeskuksen mielestä kyseessä on matkailun lottojättipotti. Lordit haluttaisiin mukaan jo tämän kesän televisiomainoskampanjaan, joka pyörii Euroopassa. Suomea pidetään maailmalla erityisesti talvimatkailukohteena. Lapin kiinnostus on ollut nousussa. MEK: ssä uskotaan pohjoisen poikien ryhtyvän matkailulähettiläiksi.

- Todella mukavaa, että Putaansuu on sanonut, että hän hyvin mielellään itse tuo esille Rovaniemeä ja Lappia, kertoo ylijohtaja Jaakko Lehtonen Matkailun edistämiskeskuksesta.

Ulkoministeriö pitää voittoa 10- 20 -vuotiaiden ansiona. Hirviöiden uskotaan vetävän Suomeen kosmopoliitteina maailma matkaavia nuoria. Nuorisomatkailu ei ole kasvanut meillä samassa määrin kuin muissa Euroopan maissa.

- Kyllä Lordin voitto on nuorison voitto. Kyllä tässä on mahdollisuudet kasvattaa nimenomaan nuorison kiinnostusta Suomeen, Parikka jatkaa.

Matkailuedistämiskeskus toivoo julkisuuden tuovan potkua jo kesän matkailuun. Ensi vuoden kisojen ajaksi on jo yritetty varata hotellihuoneita.

(MTV)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.