Mainos

Viisumivapaus Latvian ja Liettuan kanssa lähikuukausina

Suomella on piakkoin viisumivapaus kaikkien Baltian maiden kanssa. Vielä kesän aikana on tarkoitus allekirjoittaa sopimus viisumivapaudesta sekä Latvian että Liettuan kanssa. Suomen ja Viron liikenteessä on noudatettu viisumivapautta jo toukokuun alusta.

Sopimusneuvottelut käytiin Latvian ja Liettuan kanssa helmikuussa. Sopimukset tulevat voimaan 30 päivän kuluttua siitä, kun osapuolet ovat ilmoittaneet saattaneensa päätökseen sopimuksen voimaansaattamistoimet.

Muista pohjoismaista Tanskalla on jo viisumivapaus Latvian kanssa. Muut maat käyvät neuvotteluja asiasta. Liettuan kanssa muilla pohjoismailla on jo voimassa oleva sopimus.

Samassa yhteydessä saatettiin asetuksella voimaan Suomen ja Liettuan välinen sopimus laittomasti maahan saapuneiden ja maassa oleskelevien takaisinottamisesta. Sopimus tulee voimaan 23. heinäkuuta. Sopimus oli yhtenä ehtona viisumivapaudelle. Vastaava sopimus Latvian kanssa on jo voimassa. Latvian kanssa on niin ikään voimassa sopimus rikostentorjunnasta. Liettuan kanssa tehty vastaava sopimus on parhaillaan maan parlamentin käsittelyssä.

Tasavallan presidentti valtuutti tänään ulkoministeri Tarja Halosen (sd.) allekirjoittamaan Suomen ja Latvian viisumivapaussopimuksen. Suomen ja Liettuan sopimuksen allekirjoittaa Suomen puolesta suurlähettiläs Rauno Viemerö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.