Mainos

Viisumiongelmat pakottamassa brittijohtajat pois Venäjältä

Brittiläis-venäläisen öljy-yhtiön TNK-BP:n brittiläiset johtajat saattavat joutua lähtemään Venäjältä viisumiongelmien takia, kertovat venäläiset sanomalehdet.

Vedomosti-talouslehden mukaan TNK-BP:n yhdeksän johtajaa joutuu lähtemään Venäjältä ensi viikolla, koska he eivät ole pystyneet uusimaan viisumeitaan. Kommersant-lehden mukaan kaikkien TNK-BP:n ulkomaisten työntekijöiden viisumit ovat päätymässä kuluvan kuun lopussa.

Viisumiongelmien on arvioitu johtuvan venäläisten omistajien ja brittiläisen BP:n omistuskiistasta yhtiössä. Venäläisten mukaan BP estää toiminnallaan yhteisyrityksen kansainvälisen laajenemisen. Venäläisomistajat Alfa Group, Access Industries ja Renova haluaisivatkin päästä eroon yhteisyrityksen brittiläisestä johtajasta Robert Dudleysta.

BP:n mukaan yhteisyritys ja sen johtaja ovat menestyneet hyvin. BP:n hallituksen puheenjohtaja Robert Sutherland syyttää venäläisiä kesäkuussa yhteisyrityksen valtausyrityksestä.

Dudleyn viisumi menee umpeen kuluvan kuun lopussa. Rahoitusjohtaja James Owenin viisumi puolestaan umpeutuu tällä viikolla. Myös yhteisyrityksen strategiajohtajalla ja teknologiajohtajalla on ollut viisumivaikeuksia.

TNK-BP on Venäjän kolmanneksi suurin öljyntuottaja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.