Mainos

Viisivuotias puhui saippuakuplapyssystä – erotettiin koulusta terrorismiuhan vuoksi

Yhdysvalloissa Pennsylvaniassa on noussut kohu tapauksesta, jossa viisivuotiaan tytön puheet saippuakuplapyssyllä leikkimisestä johtivat tytön määräaikaiseen erottamiseen koulusta. Koulu listasi erottamisen syyksi alunperin terrorismiuhan, kertoo CNN.

Tapaus sai alkunsa tammikuun 10. päivä, jolloin lastentarhaluokkaa käyvä tyttö oli jutellut koulupäivän jälkeen bussipysäkillä luokkatovereidensa kanssa.

Tyttö oli innostunut puhumaan Hello Kitty-kuplapyssystään, jolla "ammutaan" saippuakuplia.

– Minä ammun sinua, sinä ammut minua ja leikimme kaikki yhdessä, lastentarhaluokkalainen sanoi kavereilleen.

Seuraavana päivänä tyttö joutui puheidensa vuoksi rehtorin toimistoon, kertoo tytön perheen asianajaja.

Pian tämän jälkeen tyttö erotettiin koulusta 10 päivän määräajaksi "terrorismiuhan" vuoksi. Syy erottamiseen määriteltiin koulun rehtorin allekirjoittamassa viestissä.

Myöhemmin tytön määräaikainen erottaminen lyhennettiin kahteen päivään opinto-ohjaajan tapauksesta tekemän arvion perusteella.

Tyttöä jututtanut opinto-ohjaaja totesi, ettei tyttö ole osoittanut aiemmin mitään merkkejä väkivaltaisesta käytöksestä tai mielialojen heilahtelusta. Hän kuvaili tyttöä normaaliksi 5-vuotiaaksi, jolla on normaalit kiinnostuksen kohteet.

– Vaikuttaisi siltä, että tyttö ei tarkoittanut mitään vahinkoa ystävilleen kommentillaan kupla-aseesta. Mutta hän ei myöskään tajunnut asian herkkäluontoisuutta ja sitä reaktiota, joka hänen ystävänsä saattoivat puheista saada.

Tytön määräaikaisen erottamisen syyksi vaihdettiin uhkaus muiden vahingoittamisesta.

Vanhempien mukaan lyhennettynäkin rangaistuksena koulusta erottaminen on ahdistanut tyttöä.

Tytön vanhemmat vaativat nyt koululta anteeksipyyntöä tapahtuneesta. Vanhemmat haluavat myös, että tiedot erottamisesta poistetaan tytön rekisteristä, jotta tyttö voi hakea siirtoa toiseen kouluun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.