Viisinkertainen olympiavoittaja on jättänyt Venäjän

Taitouinnin viisinkertainen olympiavoittaja, Venäjän olympiakomitean kansliapäällikkö Anastasia Davydova, 39, on jättänyt Venäjän, kertoo muun muassa Match TV.

Asiasta on levinnyt kirje, jossa kerrotaan, ettei Davydovalla ole aikeita palata synnyinmaahansa.

Venäjän taitouintiliitto ei ole saanut tietoa Davydovalta eikä tiedä hänen suunnitelmistaan. Venäjän taitouintimaajoukkueen päävalmentaja Tatjana Pokrovskaja kertoi Match TV:lle olevansa hämillään ja yllättynyt.

Davydova ei ole informoinut ratkaisustaan myöskään Venäjän olympiakomiteaa, jonka kansliapäällikkö hän on ollut vuodesta 2014 lähtien.

Davydova toimi myös Moskovan olympiataitouintikeskuksen johtajana, jolle hän oli jakanut kirjeellä ratkaisustaan tiedon. Hän antoi kirjeessään myös suosituksia keskuksen johtamisen järjestämisestä jatkossa.

– Keskuksemme henkilökunta sai eilen sähköpostitse Anastasia Semjonovnalta kirjeen, jossa hän ilmoitti lähtevänsä Venäjältä. Hän ei nimennyt syitä päätökselleen, hän vain totesi, ettei aio palata, olympiataitouintikeskuksesta kerrottiin uutistoimisto Tassille.

Davydova voitti viidestä taitouinnin olympiakullastaan kaksi Ateenassa 2004, kaksi Pekingissä 2008 ja yhden Lontoossa 2012. Hän on lisäksi 13-kertainen maailmanmestari ja 7-kertainen Euroopan mestari.

Venäjältä on lähtenyt runsaasti ihmisiä viime päivinä. Hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvän Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti keskiviikkona maahan osittaisen liikekannallepanon.

4:14
Luvattomat rajanylitykset saattavat lähiaikoina lisääntyä – Venäjän liikekannallepano näkyy selvästi Suomen itärajalla.

1:24
Aseet ruosteessa, sotilaat humalassa, komentajaa ammuttu: Putinin liikekannallepanon sakkaus näkyy somevideoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja