Viisi ystävystä on ottanut saman kuvan 5 vuoden välein – katso hilpeä muutos vuosikymmenten varrelta

Kouluaikoina moni kaveriporukka saattaa pohtia tulevaisuuttaan ja sitä, olisivatko he ystäviä enää muutaman vuosikymmenen kuluttua. Eräät kaverukset eivät tyytyneet arvailemaan, vaan päättivät tehdä oman osuutensa asian eteen.

Viisi kaverusta, John Wardlaw, Mark Runner, Dallas Burney, John Molony ja John Dickson, tekivät 19-vuotiaina opiskelijoina päätöksen siitä, että he tulisivat tapaamaan toisensa aina viiden vuoden välein samaan aikaan samassa paikassa. Jokaisella tapaamiskerralla viisikko ottaisi myös yhteiskuvan, jossa he poseeraisivat joka kerta samaan tapaan. Vuosikymmenten aikana näistä tapaamisista on muodostunut melko hulvaton kuvasarja.

Ensimmäinen kuva otettiin vuonna 1982, ja siitä lähtien tähän päivään asti kaverukset ovat pitäneet kiinni lupauksestaan. Kuvat todistavat, kuinka paljon muutosta ehtii tapahtua viidessä, saati sitten kolmessakymmenessä vuodessa. Mitä mieltä olet miesten muuttuneista hiustyyleistä? 

Perinne jatkuu niin kauan kuin mahdollista

Kuvauspaikalle, Copco-järvellä Kaliforniaan, pääseminen on aiheuttanut välillä mutkia matkaan, mutta koskaan kuva ei ole jäänyt ottamatta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Miesporukka kertoo yhden teknisen muutoksen vaikuttaneen heidän kuvausreissuihinsa huomattavasti – nimittäin digitaalikameran. Miehet kertovat, että ennen kuvan ottamiseen meni noin puoli minuuttia, mutta nykyisin täydellisen kuvan hiomiseen voi mennä puolikin tuntia. Nyt kun kuvat on nähtävillä heti, itsekriittisyys on lisääntynyt. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mutta aikovatko miehet jatkaa kuvien ottamista hamaan tulevaisuuteen? Kyllä. Vaikka jollekin heistä sattuisi jotain, miehet ovat päättäneet kunnioittaa perinnettä niin pitkään kuin mahdollista. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

***


Lähteet: Wimp, FiveYearsPhotos 

Lue myös:

    Uusimmat