Viisi vinkkiä: Näin myyt asuntosi ennätysajassa!

Ennen asuntonäytön järjestämistä on tärkeää laittaa asunto loistavaan esittelykuntoon. Näillä viidellä vinkillä saat talon huoliteltuun kuntoon nopeasti.

Pienelläkin budjetilla voit saada ihmeitä aikaan, ja kaunis, siisti ja yksinkertainen asunto vetoaa suurempaan ostajajoukkoon. Nappaa tästä toimivat vinkit talteen!

1. Ikkunat

Ikkunoilla on suuri merkitys koko asunnon yleisilmeeseen. Tee siis ikkunoillesi nopea muodonmuutos, ja muutat kotisi raikkaammaksi ja valoisaksi. Voit esimerkiksi maalata karmit vaalealla sävyllä, poistaa tai vaihtaa siistimmät sälekaihtimet tai vaihtaa tunkkaiset ja vanhat verhot raikkaisiin ja kevyempiin.

2. Maali

Kokemattoman maalarin ei kannata ruveta huitomaan sudin ja maalipurkin kanssa ympäri asuntoa, vaan pieniä kohtia maalaamalla voi saada ihmeitä aikaan. Jätä siis seinien tai talon julkisivun maalaus sikseen, ja sudi sen sijaan esimerkiksi pöytä, työtaso, ovet tai vaikkapa piha-aita uuteen uskoon.

3. Pienet asiat

Koko asuntoa tulisi tarkastella erittäin kriittisellä silmällä ennen ovien avaamista mahdollisille ostajille. Ovatko kaappien vetokahvat siistissä kunnossa, ja miltä näyttävät keittiön laatikot? Kuluneimmat vetimet voi vaihtaa edullisesti ja helposti uusiin. Muista myös käydä lattian rajassa – keittiökalusteiden jalat ja matalalla olevat osat jäävät usein siivoamatta!

4. Lattiat

Lattioiden korjaus ei ole liioin helppoa, edullista eikä nopeaa, mutta on olemassa joitakin edullisia hätäratkaisuja. Voit piilottaa kuluneimmat lattiat kauniiden ja puhtaiden mattojen alle, ja värikkäät materiaalit kirkastavat koko huoneen ilmettä.

5. Valaisimet

Tyylikkään ja hyvässä kunnossa olevan kodin esittely tekee hyvän ensivaikutelman potentiaalisiin ostajiin. Valaisimet kiinnittävät myös ostajien huomion, ja kannattaisikin pitää valaisinten ulkonäkö mahdollisimman yhdenmukaisena ja yksinkertaisena. Visiitti huonekaluliikkeisiin tai suuriin rautakauppoihin voi auttaa sinua löytämään yhdenmukaiset valaisimet edullisesti.

Lue myös:


MTV3/Jokakoti

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja