Mainos

Viisi vastasyntynyttä löytyi varastetusta autosta Kiinassa

Varastetun auton kuljettaja pakeni, kun poliisit pysäyttivät epäilyttävän auton. Tapaus kertoo Kiinassa kukoistavasta vauvakaupasta. Vanhempia etsitään nyt kiinalaismedian avulla.

Pohjois-Kiinan Hebei-maakunnassa poliisi on löytänyt pysäyttämästään autosta viisi vastasyntynyttä. Vauvat olivat auton takapenkillä.

Poliisi kiinnitti tietullilla huomiota autoon, joka yllättäen vaihtoi kaistaa. Seuraavaksi poliisit huomasivat, että autosta puuttui oven lukko eli se saattoi olla varastettu. Auto olikin varastettu kaksi viikkoa aikaisemmin Shanghaista, satojen kilometrien päästä.

Kun poliisit yrittivät kysyä lukosta autoa ajavalta mieheltä ja tämän vieressä istuvalta mieheltä, nämä kieltäytyivät avaamasta ikkunaa tai poistumaan autosta. Hetken kuluttua miehet ryntäsivät ulos autosta veitsiä heiluttaen. He onnistuivat pakenemaan poliisia.

Poliisi löysi pian takapenkiltä viisi noin 10 päivän ikäistä vauvaa. Vauvat toimitettiin heti hoitoon paikalliseen sairaalaan.

Tänään lapsia on näytetty muunmuassa televisiossa, jotta lasten vanhemmat pystyttäisiin jäljittämään. Vanhempia ei ole löytynyt.

Kiinassa kukoistaa lapsikauppa, koska rikkaat perheet haluavat itselleen toisen lapsen, palvelijan tai tyttölapsen kasvatettavaksi oman poikansa tulevaksi vaimoksi. Lapsia joko ryöstetään köyhiltä tai sitten köyhät perheet myyvät lapsiaan.

Yhden lapsen politiikan vuoksi monet perheet myös jättävät tyttölapsiaan lastenkotien portaille tai muihin paikkoihin, joista jonkun uskotaan löytävän lapsen helposti. Pojan odotetaan elättävän aikuisena lapsuudenperhettään eli poika koetaan yhä monin paikoin Kiinassa arvokkaammaksi kuin tyttö. Myös naimattomat naiset hylkäävät lapsiaan.

(MTV3-CCTV)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.