Mainos

Viisi tuhatta nuorukaista pakoilee kutsuntoja Pietarissa

Esimiesten ja vanhemman ikäluokan harjoittama armoton simputus on Venäjän armeijassa tavanomaista. Oudoista kuolemantapauksista uutisoidaan jatkuvasti.

Viisi tuhatta pietarilaisnuorukaista pakoilee armeijan syyskutsuntoja. Yhtenä syynä kutsuntojen karttamiseen pidetään sitä, että vuoden vaihteessa asevelvollisen palvelusaika lyhenee puolestatoista vuodesta vuoteen. Moni nuorukainen ilmoittautuu sotilasviranomaisille vasta ensi vuoden puolella, vaikka palvelusta pakoilu voi johtaa vankeusrangaistukseen.

Varusmiespalveluksen välttäminen erilaisin konstein on Venäjällä hyvin yleistä. Lääkärintodistuksia väärennetään ja armeijasta voidaan ostaa vapautus sievoisella rahasummalla. Lakiasiaintoimistot jakavat maksusta neuvoja siitä, kuinka armeijan voi välttää.

Esimiesten ja vanhemman ikäluokan harjoittama armoton simputus on armeijassa tavanomaista. Oudoista kuolemantapauksista uutisoidaan jatkuvasti.

Pietarilainen nuorukainen kuoli joulukuun alussa suorittaessaan varusmiespalvelusta lähellä Moskovaa. Sotilasviranomaiset väittävät, että mies hirtti itsensä. Nuorukaisen äiti ja pietarilainen Sotilaiden äidit -järjestö ovat varmoja, että varusmies tapettiin.

Leningradin sotilaspiirin kutsuntaosaston päällikkö Sergei Jakushtshenko myöntää, että sotilasviranomaisia pakoilevien suuri määrä johtuu osin siitä, että nuoret miehet pelkäävät armeijaa. Syyskutsunnat jatkuvat kuluvan vuoden loppuun saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.