Viisi terveellistä ystävänpäivän vinkkiä sinulle ja rakkaallesi

Miten näytät rakkautesi ystävänpäivänä? Sydänkortit ja kukkaset kertovat rakkautesi, mutta terveellinen ja herkullinen illallinen osoittaa, että sydämesi on täyttä kultaa.

Ystävänpäivä on täydellinen päivä käyttämään aikaa maukkaan, mutta sydänystävällisen aterian valmistamiseen.

1. Kilistä lasillinen shampanjaa rakkaasi kanssa

Ei vain juhlantunnun lisäämiseksi, vaan myös terveyden edistämiseksi. Lasillinen kuohuvaa sisältää runsaasti polyfenoleja, jotka ovat luonnossa esiintyviä sekoituksia erilaisista rypäleistä. Ne edistävät tervettä veren kulkua kehossamme ja auttavat pitämään verenpaineen hyvänä.

2. Aloita ateriasi värikkäällä salaatilla.

Porkkana, tomaatti ja pinaatti saavat värinsä karoteenista: useista antioksidanteista, jotka edistävät sydämen terveyttä. Sekoita bonukseksi mukaan avokadoa, siitä saatu terveellinen rasva auttaa näitä antioksidiantteja imeytymään elimistöösi. Lisää lopuksi salaattiin manteleita, saksanpähkinöitä ja pistaasipähkinöitä. Pähkinöistä saat tärkeitä fytosteroleja, jotka auttavat ylläpitämään tervettä kolesterolia.

3. Meri on täynnä kaloja!

Tärkeät omega-3-rasvat löytyvät valtameren useista kaloista. Omega-3-rasvat auttavat sinua pitämään hyvien rasvojen arvot kunnossa. Valmistamalla kalaa saat herkullisen, mutta myös terveellisen illallisen.

4. Nauttikaa tummaa suklaata!

Kaakaon terveellinen vaikutus perustuu flavonoideihin. Niissä on voimakkaita antidioksidantteja, jotka taistelevat sydämesi terveyden puolesta! Tumma suklaa on ehdottomasti parempi ja terveellisempi vaihtoehto. Maitosuklaassa on vähemmän terveellisiä antioksidantteja, ja valkosuklaa ei käytännössä sisällä mitään näistä.

5. Jälkiruuaksi marjoja herkullisella kuorrutuksella

Sulata tummaa suklaata ja tarjoile se tuoreiden marjojen kanssa. Jälkiruoka on herkullista, edullista ja sisältää paljon vitamiineja.

Ystävänpäivän lahjaideat:

Sano se kukkasin:

Lisää ystävänpäivävinkkejä:

MTV3/Helmi

Lähde: bettyconfidential.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat