Mainos

Viisi pidätetty osallisena turistikaappaukseen

Malesian poliisi on pidättänyt viisi miestä epäiltyinä osallisuudesta 20 ihmisen sieppaamiseen Sipadanin lomasaarella. Siepattujen olinpaikkaa ei kuitenkaan ole saatu selville laajoista etsinnöistä huolimatta. Kaapattujen joukossa olevista kahdesta suomalaismiehestä toisen kerrotaan kärsivän mahahaavasta ja tarvitsevan pikaista lääkitystä.

Ääri-islamilainen Abu Sayyaf-sissijäjestö on ilmoittanut olevansa Malesiassa tapahtuneen turistikaappauksen takana. Filippiiniläisen sissijärjestön edustaja Abu Ahmed kertoi radiohaastattelussa, että järjestö on siepannut 20 ulkomaalaista turistia. Siepattujen joukossa on kaksi suomalaismiestä, jotka olivat alueella sukelluslomalla. Vahvistamattomien tietojen mukaan miehet ovat helsinkiläisiä.

Ahmed varoitti lisäksi haastattelussa Filippiinien hallitusta, jonka ei pitäisi tuottaa sisseille enää lisää yllätyksiä.
Filippiinien viranomaiset suhtautuvat sissiryhmän lausuntoon kuitenkin epäillen. Maan puolustusministerin Orlando Mercadon mukaan väitettä tutkitaan parhaillaan.

Suomen Malesian suurlähettiläs Erkki Huittisen mukaan suomalaisten olinpaikasta ei ole tietoa. Hän pitää todennäköisenä, että panttivangit on kuljetettu Filippiineille.

Kuusi rynnäkkökiväärein aseistautunutta miehet sieppasivat sunnuntaina 20 ihmistä Borneon edustalla sijaitsevalla Sipadanin saarella Itä-Malesiassa.

Muut siepatut olivat yhdeksän malesialaista, kolme saksalaista, kaksi ranskalaista, kaksi eteläafrikkalaista sekä yksi filippiiniläinen ja yksi libanonilainen.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.