Mainos

Viisi palestiinalaista kuoli Länsirannalla

Viisi palestiinalaista sai surmansa israelilaissotilaiden luodeista kahdessa eri yhteenotossa Jordanjoen länsirannalla tänään. Palestiinalaisviranomaiset vaativat YK:n turvallisuusneuvostoa koolle käsittelemään surmia.

Neljä palestiinalaista kuoli israelilaisten sotilaiden tulittaessa heitä Länsirannan eteläosassa lähellä Hebronia varhain tänään. Israelin armeijan edustaja kertoi, että surmatuilta oli löydetty sabotaasiaineistoa. Armeijan edustaja sanoi sotilaiden saaneen etukäteen vihjeen, että palestiinalaiset aikoivat tunkeutua Kiryat Arban siirtokuntaan. Sotilaat olivat siksi asettuneet väijymään palestiinalaisia.

Israelin radio kertoi aiemmin, että sotilaat olivat avanneet tulen "epäilyttäviä hahmoja kohden" ja että surmattujen läheltä oli löydetty lankapihdit sisältävä laukku. Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan israelilaiset sotilaat ampuivat palestiinalaisaktivistin myös Jeninin pakolaisleirissä varhain tänään.

Israelilaissotilaat tunkeutuivat leiriin aamuyöllä kymmenien panssarivaunujen ja miehistökuljetusvaunujen tukemina. Surmansa sai 18-vuotias nuorukainen, joka oli palestiinalaisen äärijärjestön, Islamilaisen jihadin, sotilassiiven paikallisjohtajan poika.

Eilen israelilainen helikopteri teki lähellä Jeniniä autoa vastaan ohjusiskun, jossa sai surmansa neljä ihmistä. Yksi surmansa saaneista oli Al Aksan marttyyrien prikaatien aktivisti. Surmansa sai myös kaksi lasta.

Palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin neuvonantaja Nabil Abu Rudeina sanoi palestiinalaisten vaativan YK:n turvallisuusneuvostoa keskustelemaan toimista Israelia vastaan.

-Tämä oli jo kolmas rikos kahden vuorokauden kuluessa, Rudeina sanoi. Rudeina kehotti myös ns. Lähi-idän kvartettia: Yhdysvaltoja, Venäjää, YK:ta ja EU:ta, katkaisemaan yhteydet Israeliin.

Palestiinalaisministeri Saeb Erekat puolestaan syytti israelilaisia valtionterrorismista ja sanoi Yhdysvaltojen tukevan sitä.

-Yhdysvaltojen presidentti sanoo taistelevansa terrorismia vastaan. Mutta amerikkalaisten pitäisi tietää, että he ovat auttamassa maailmassa suurimmassa terroriteossa, israelilaisten toimeenpanemassa (palestiinalaisalueiden) miehityksessä, Erekat sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.