Mainos

Viisi miestä välitti huumeita koululaisille Oulussa

Oulussa on tehty suuri huumetakavarikko. Oulun poliisin haaviin on jäänyt yli kuusisataa ekstaasitablettia ja 8,5 kiloa hasista. Poliisin arvion mukaan aineiden katukauppa-arvo olisi ollut yhteensä noin 117 100 euroa.

- Aikaisemmin Oulun alueella ei ole takavarikoitu näin isoa hasismäärää, sanoo rikoskomisario Matti Luolavirta Oulun poliisilaitokselta.

Luolavirran mukaan vielä ei voida sanoa, onko tapauksella yhteyttä Helsingissä tehtyyn suureen huumetakavarikkoon, jossa löytyi yli 30 000 ekstaasipilleriä.

Takavarikot on tehty tämän kevään aikana. Viimeisin takavarikko tehtiin maanantaina, jolloin poliisi löysi oululaismiehen omakotitalosta satoja ekstaasitabletteja. Lisäksi samasta talosta löytyi useita ampuma-aseita sekä anastettua omaisuutta.

Tapaukset ovat tulleet ilmi poliisin omien tutkimusten yhteydessä.

Huumerikoksen taustalla on viiden miehen ryhmä. Tekijät ovat iältään 19-32-vuotiaita. Kaksi miehistä on Helsingistä, kolme Oulusta. Miehillä ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Huumeet on tuotu Ouluun Helsingistä.

Miehet ovat välittäneet kovia huumausaineita, kuten amfetamiinia, jo vuoden ajan Oulun alueella. Kahden miehen epäillään myyneen huumausaineita useille kymmenille oululaisille nuorille, joista osa on koululaisia.

Miehet ovat nyt vangittuina, ja syyte heitä vastaan on nostettava syyskuuhun mennessä. Heitä syytetään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä omaisuusrikoksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.