Mainos

Viisi miestä sai ehdollista vankeutta hyväksikäytöstä

Kokkolan käräjäoikeus on tänään tuominnut viisi miestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Miesten uhreina oli kaksi 15-vuotiasta tyttöä.

Hyväksikäytöt tapahtuivat pääosin kesällä ja syksyllä 2006. Syytetyt myönsivät olleensa sukupuoliyhteydessä tyttöjen kanssa, mutta he kiistivät tienneensä tyttöjen olleen alaikäisiä. Käräjäoikeus ei tätä uskonut.

Syyttäjä piti osaa hyväksikäytöistä törkeinä, mutta nämä syytteet hylättiin. Törkeyden arviointiin vaikutti muun muassa uhrien asenne. Oikeuden mukaan he suhtautuivat asiaan ajatuksella "antaa mennä vaan, kerrankos sitä". Hyväksikäyttöä ei myöskään pidetty erityisen nöyryyttävänä silloinkaan, kun yhdynnät tapahtuivat toisten nähden. Oikeus arvioi tyttöjen pelänneen lähinnä sitä, että joku muu saisi tietää asiasta.

Pisin tuomioista oli puolitoista vuotta ja lyhin viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Yhden syytetyn rangaistus muutettiin yhdyskuntapalvelukseksi. Juttu istuttiin suljetuin ovin, mutta tuomiosta annettiin julkinen seloste.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.