Viisi lentokonetta noutaa Air Finlandin lomalaisia Suomeen

Toimintansa lopettaneen Air Finlandin matkustajia aiotaan lennättää Suomeen viidellä matkustajakoneella. Kuljetusten on tarkoitus alkaa tänään.

Valmismatkayksikön päällikkö Petteri Lehtonen Kuluttajavirastosta sanoo MTV3:n Uutisille, että muutama lento riittää Air Finlandin matkustajien kotiutuslentoihin.

- Jos laskee äkkiseltään, että kaksisataa paikkaa tai vähän alle olisi lentokoneessa, ja tuhat (matkustajaa) pitäisi saada (Suomeen), niin se on siinä viitisen kappaletta.

Eiliseen alkuiltaan mennessä Kuluttajavirasto ei ollut onnistunut varmistamaan vielä yhtään paluulentoa.

- Olemme hoitaneet tätä asiaa aamuseitsemästä lähtien. Kyllä se on kohtuullisen työlästä ollut, Lehtonen sanoi.

Viranomaisten järjestämälle paluumatkalle pääsevät ainoastaan valmismatkalla olevat Air Finlandin matkustajat. Pelkän reittilennon varanneet lomalaiset joutuvat järjestämään paluulentonsa itse.

"Yhteistyö Air Finlandin kanssa erinomaista"

Kuluttajaviraston mukaan yhteistyö Air Finlandin kanssa on sujunut erinomaisesti.

Vielä toissapäivänä Kuluttajavirastolla oli vaikeuksia yhteydenpidossa toimintansa lopettaneeseen Air Finlandiin. Nyt vaikeudet on selätetty.

- Kyllä sanoisin, että se on sujunut aivan erinomaisesti toissaillan jälkeen. Tietoa on tullut erinomaisesti ja yhteyttä on pidetty hyvin, valmismatkayksikön päällikkö Petteri Lehtonen kertoo.

Kuluttajavirasto ja Air Finland ovat Lehtosen mukaan käyneet läpi yhdessä muun muassa lentokenttäkuljetuksia, matkustajalistoja ja muita käytännön asioita.

MTV3:n uutiset ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole tavoittanut Air Finlandin johtoa.

Katso Matias Åbergin juttu (Seitsemän uutiset 27.6.2012)

Lue myös:

    Uusimmat