Mainos

Viisi kuoli ruokamyrkytykseen Skotlannissa

Viisi ihmistä on kuollut ruokamyrkytykseen Skotlannissa ja yli 100 on sairastunut. Sairastuneista joidenkin tila on vakava: kaksi lasta on joutunut keinomunuaiseen.

Myrkytyksen aiheuttajaa ei ole vielä löydetty, ja viranomaisten mukaan lisää sairastumisia on siksi luvassa. Myrkytyksen syyksi epäillään pilaantunutta lihaa, mutta sitä ei ole vielä pystytty varmistamaan. Myrkytyksen on joka tapauksessa aiheuttanut kolibakteeri E coli 0157, jota on eläinten sisäelimissä ja joka siirtyy edelleen maitoon tai lihaan.

Epäilykset kohdistuivat erään tietyn yrittäjän toimittamiin lihapiirakoihin, keittokinkkuun, naudanlihaan ja kalkkunaan. Yrittäjä nimettiin äskettäin "vuoden teurastajaksi" Skotlannissa. Hän on toimittanut tuotteitaan noin 30 paikalliseen tukku- ja vähittäismyymälään. Viranomaiset kehottivat ihmisiä välttämään niistä myytyjen lihatuotteiden syömistä.

Kaikki myrkytykseen kuolleet olivat vanhempia henkilöitä, ja sairastuneista useimmat olivat vanhuksia ja lapsia. Tapaukset ovat keskittyneet Lanakshireen, Keski-Skotlantiin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.