Mainos

Viisi intialaista kuoli amerikkalaisviraston tulituksessa Kalkutassa

Viisi poliisia kuoli ja parikymmentä haavoittui, kun kaksi miestä tulitti Yhdysvaltain kulttuurikeskusta Kalkutassa Intiassa varhain tänään Suomen aikaa. Myös haavoittuneista valtaosa oli poliiseja. Sen sijaan kulttuurikeskuksen työntekijät säilyivät vahingoittumattomina.
Pakistan on tuominnut Kalkutan hyökkäyksen. Samalla maan ulkoministeriön edustaja kiisti, että Pakistanilla olisi mitään tekemistä hyökkäyksen kanssa.

Ammuskelun takana Farhan Malik

Intian ulkoministeriö sanoi aiemmin tänään, että Dubaista käsin toimiva Farhan Malik ja hänen ryhmänsä ovat vastuussa Kalkutan ammuskelusta. Kalkuttalaiset viranomaiset olivat saaneet Malikilta puhelinsoiton, jossa hän kertoi asiasta. Malik myös uhkasi uusilla vastaavanlaisilla iskuilla. Malikilla uskotaan olevan yhteyksiä ääri-islamilaisiin ryhmiin, jotka taistelevat Intian hallintoa vastaan Kashmirissa.

Intian sisäministeri Lal KrishnaAdvani sanoi tänään, että Kalkutan ammuskelusta vastuussa olevalla ryhmällä on yhteyksiä myös Pakistanin tiedustelupalveluun.

-Nämä ovat täysin perusteettomia syytöksiä. Kuten tiedätte, Pakistan on tuominnut terrorismin kaikissa sen ilmenemismuodoissa, sanoi Pakistanin ulkoministeriön edustaja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.