Mainos

Viisi ehdokasta kilpailee Olvi-kirjallisuuspalkinnosta

Viisi ehdokasta tavoittelee 12 600 euron suuruista iisalmelaisen Olvi-säätiön kirjallisuuspalkintoa tänä vuonna. Ehdokkaat julkistettiin tänään.

Palkinnosta kilpailevat Arno Kotron Sanovat sitä rakkaudeksi, Tiina Pihlajamäen Siitä ei voi kertoa, Markku Pääskysen Ellington, Jorma Ranivaaran Upseerin parempi elämä ja Heikki Turusen Orpopojan valssi.

Ehdolla oli ennätykselliset 116 teosta, joista raati valitsi siis viisi finalistia. Palkinnon saajan valitsee tällä kertaa tohtori Pentti Arajärvi. Voittaja julkistetaan 26. kuluvaa kuuta Iisalmessa.

Kirjallisuuspalkinnolla Olvi-säätiö haluaa tukea suomalaista kirjallisuutta ja kannustaa etenkin uransa alkutaipaleella olevia lahjakkaita kirjailijoita. Palkinto on jaettu vuodesta 1996 lähtien. Viime vuonna palkinnon sai Joel Haahtela teoksestaan Tule risteykseen seitsemältä.

Olvi-säätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka myöntää vuosittain stipendejä ja apurahoja muun muassa elintarviketeollisuuteen sekä tukee panimo- ja kotiseututoimintaa. Säätiö tukee myös ammattioppilaitosten ja yliopistojen opiskelijoita stipendein ja apurahoin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.