Mainos

Viipurin viisumivapaat risteilyt jatkuivat määräajasta huolimatta

Viisumivapaiden Viipurin risteilyjen toivotaan jatkuvan vielä ainakin tämän kesän ajan. Epätietoisuus viisumivapauden jatkumisesta on kuitenkin jo vähentänyt risteilyturistien määrää.

Viipurin risteilyt Saimaan kanavalla jatkuivat tänään vanhaan malliin ilman viisumipakkoa. Kotkalaisen Kristina Cruises Oy:n alukselta Kristina Brahelta kerrottiin aamupäivällä, että kaikki on ollut Viipurin satamassa "normaalia", eikä risteilyturisteilta ole vaadittu viisumeja. Varustamon toimitusjohtaja Mikko Partanen arvioi matkustajaliikenteen Saimaan kanavalla jatkuvan totutulla pohjalla ilman viisumipakkoa. Käytännön taustalla ovat aikaisemmat Venäjällä tehdyt korkean tason päätökset. Niiden ohittaminen vaatisi lain muuttamisen.

Lappeenrantalaisen Karelia Lines Oy:n toimitusjohtaja Reijo Paajanen sanoi varustamon aluksen matkaavan Viipuriin huomenna tavalliseen tapaan. Paajasen saamien tietojen mukaan kanavaristeilyt jatkuvat ilman viisumia vanhan käytännön mukaan.

Viipurin risteilyille halajavat asiakkaat ovat olleet huolestuneita matkojensa onnistumisesta, vaikka toistaiseksi siihen ei ole ollut syytä. Varustamot painottavat, ettei asiakkaita viedä Viipuriin "koekaniineina" vaan vasta, kun on saatu vahvistus siitä, että satamaan pääsee.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto sai aikaisemmin Venäjältä tiedon, jonka mukaan suomalaismatkailijoilta piti vaatia viisumia 7. heinäkuuta lähtien. On kuitenkin arveltu, että tämä kesä saattaa sujua entisen käytännön mukaan, eikä viisumeja tarvita. Jos Viipurin risteilyiltä viedään viisumivapaus, matkoja ei varustamojen mukaan kannata enää taloudellisista syistä järjestää. Jo nyt risteilymatkojen viisumipallottelun saama runsas julkisuus on vähentänyt asiakkaita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.