Viinivuoden tärkein päivä tuo uuden sadon Beaujolais nouveaun kauppoihin

Uuden sadon Beaujolais nouveau -punaviini tulee myyntiin tänään. Viini tulee kauppoihin joka vuosi marraskuun kolmantena torstaina. Päivä yhdistääkin viininharrastajat kautta maailman.

Myynti alkaa kuukauden, parin kuluttua sadonkorjuusta. Pullot leviävät vuorokaudessa lentorahtina eri puolille maailmaa.

Beuajolais nouveau valmistetaan macération carbonique -menetelmällä, jossa rypäletertut pannaan käymisastiaan kokonaisina. Massan painosta astian pohjalla olevat tertut murskaantuvat ja niistä valuva mehu alkaa käydä rypäleiden pinnalla olevan luonnonhiivan avulla.

Käymisessä syntyvä hiilidioksidi työntää käymisastiassa olevan hapen pois ja imeytyy ylempänä oleviin rypäleterttuihin, jolloin rypäleiden sisällä alkaa hiilidioksidikäyminen, joka saa lopuksi rypäleet puhkeamaan. Maseraatio kestää 4-5 vuorokautta, minkä jälkeen viini käy normaalin punaviinin tavoin.

Vaihteleva sää verotti tämän vuoden satoa

Beaujolais'n alueella kylmää talvea seurasi tänä vuonna varhainen ja lämmin kevät. Kesän sää oli vaihteleva, ja heinäkuu oli sateinen ja viileä. Sato korjattiin poikkeuksellisen aikaisin, jo elokuun lopulla.

Sato jäi tänä vuonna hieman keskimääräistä pienemmäksi.

Lue myös:

    Uusimmat