Viinikoulun ABC

1. Mikä on punaviinin oikea tarjoilulämpötila?

17-21 riippuu hieman viinistä, punaviini saa kuitenkin tuntua suussa hieman viileältä.

2. Mikä viini sopisi kermaisen sienirisoton ruokajuomaksi?

Keskitäyteläinen ja riittävän hapokas punaviini

3. Voiko suklaan kanssa tarjota viiniä?

Voimakkaat Zinfandelit sopii hyvin tumman suklaan kera ja port myös. Maitosuklaa (mousse tms) menee jo yleisimmilla tummasävyisillä jälkiruokaviineillä

4. Millainen viini toimii mausteisen thairuoan kanssa?

Yleisesti nautitaan aromikasta hieman makeutta sisältävää valkoviiniiniä Alsace on suosituin alue, mutta esimerkiksi Codorniu Pinot Noit Brut on osoittautunut loistavaksi yhdistelmäksi.

5. Kannattaako juustojen kanssa nauttia puna- vai valkoviiniä?

Monesti valkoviinit sopii paremmin pehmeille ja tuoreille juustoille, kovat ja suolaiset juustot vaativat voimakkaamman punaviinin. Saman alueen viinit ja juustot on yleensä hyvä yhdistelmä.

6. Millainen punaviini sopii parhaiten kastikkeen valmistamiseen?

Edullinen, koska kastikkeessa erot on melko pieniä ja viiniä kuluu melko lailla.

7. Sopiiko kuohuviini ruokajuomaksi?

Kuohuviini on viiin muiden joukossa ja sopii hyvin alkuruokien ja keittojen seuraksi.

8. Miten punaviiniglögi maustetaan?

Jouluisin maustein, kunhan muistaa olla keittämättä viiniä ettei alkoholi haihdu pois. Mausteliemi kannatta tehdä erikseen.

9. Kuinka kauan avattu viinipullo säilyy hyvänä?

Säilyy avattuna ilman VacuVin korkkia korkeintaan seuraavaan päivään, korkin kanssa muutamia päiviä.

10. Onko korkin materiaalilla vaikutusta viinin makuun? Mistä korkkivikaisen viinin tunnistaa?

Korkin materiali ei saa vaikuttaa viinin makuun , luonnonkorkki antaa viinin ikääntyä ja ajan saatossa viinini maku muuttuu ilman vaikutuksesta. Kierrekorkissa vastaavaa efektiä ei juurikaan synny. Korkkivika tuoksuu suunnilleen maakellarilta, pahvilaatikolta ja korkilta.

Lue myös:

    Uusimmat