Mainos

Viiniasiantuntija ei innostu muovipulloista

Kuva: EPA/PATRICK SEEGER

Alko alkaa myydä viiniä kierrätettävissä PET-muovipulloissa tänään. Pulloihin pakataan Pernod Ricardin maahantuomia Chill Out -viinisarjan viinejä, jotka ovat esimerkiksi Ruotsissa suosittuja.

Ensimmäisen muovipullossa myytävän viinin maahantuoja uskoo, että muovipullot viineissä tulevat yleistymään nopeasti, sillä muovi on halvempi, kevyempi ja särkymätön pakkausmateriaali.

Sommelier-yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Mustonen taas ei näe muovisilla viinipulloilla tulevaisuutta. Esimerkiksi säilytys voi muodostua ongelmaksi.

- Viini on tarkoitettu säilytykseen eli pitempään varastointiin. En usko, että tällä hetkellä olevan tiedon perusteella muovinen pullo soveltuisi siihen. Muovipullon kanssa ei voi käyttää muovista korkkia vaan siihen pitäisi käyttää aitoa korkkia, jolloin kaksi täysin erilaista aineosaa eivät ehkä pysty pitämään viiniä täysin suljetussa tilassa.

Mustonen arvelee, että myös viinin ylväs imago voi kärsiä.

- Jos ajatellaan tätä upeaa juomaa tai jopa samppanjaa muovipullossa, tuntuu lähes mahdottomalta ajatella niiden yleistyvän.

Viinin arvioidaan säilyvän muovipullossa noin vuoden. Muovipulloviinien valmistajan mukaan muovipullo sopii käyttöviineihin, joissa kierto on nopea.

(Seitsemän uutiset 16.02.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.