Mainos

Viiniä voi kohta särpiä muovipullosta

Viiniä saa Alkosta pian uudesta pullosta. Ensimmäiset muovipullossa myytävät viinit ovat Alkon hyllyillä 16. helmikuuta.

Muovipullot ovat kierrätettäviä. Niiden etuja ovat halpuus, keveys ja särkymättömyys. PET-pullo ei kilise ja viilenee nopeammin kuin lasipullo.

Muovipullo sopii esimerkiksi matkusteltaessa, retkeiltäessä tai mökkeilleissä. Se on kätevä käyttäjälle, eivätkä sirut roskaa luontoa.

Uusiin leileihin ei parane säilöä vanhoja viinejä. Lasipullo pitää pintansa vuosikertaviineissä, koska muovi päästää vähän happea lävitseen. Säilytysaika muovipullossa on pisimmillään vuoden.

PET-viinipullon voi palauttaa kaikkiin pulloautomaatteihin. Etiketti ei saa olla vahingoittunut. Viinipullosta pantti on 20 senttiä.

Kierrätys-muovipullossa tulee myyntiin ensimmäisenä punaviini Yhdysvalloista ja valkoviini Australiasta. Ulkonäöltään nyt markkinoille tuleva 0,75 litran muovinen viinipullo on identtinen lasipullojen kanssa.

Muoviteknologia mahdollistaa pullojen melko vapaan muotoilun. Jatkossa tullaan varmasti näkemään hyvinkin persoonallisia viinipulloja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.