Mainos

Viinaveron tuotot karkaavat Viroon

Kaupan liitto pelkää, että alkoholiveron kiristys ohjaa kulutusta Viroon ja pienentää verotuottoja.

Kymmenen prosentin korotus alkoholiveroon tulee voimaan lokakuun alussa. Kaupan liiton mukaan alkoholin kulutus kääntyi laskuun viime vuonna samalla kun matkustajatuonti kasvoi. Liitto pelkääkin että alkoholin maahantuonti lisääntyy kotimaisen myynnin kustannuksella.

- Alkoholiveron kiristys ei tuo lisää rahaa valtion kassaan. Tänä vuonna talouden taantuman ja yksityisen kulutuksen pienentyessä myös alkoholin kulutus pienenee, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala arvioi.

- Kuluttajilla on täysi oikeus ostaa alkoholinsa tai kulutustavaransa mistä haluaa, mutta valtion ei veropolitiikalla pitäisi tukea muiden maiden palvelusektoreja Suomen kustannuksella, Pekkala sanoo.

Alkoholiveroa on kiristetty jo kahdesti: vuoden 2008 ja 2009 alussa.

Veron korotus nostaa keskioluen hintaa 3,5 prosenttia, viinien noin kolme ja väkevien alkoholijuomien hintaa noin seitsemän prosenttia.

Kaupan liiton laskelmien mukaan veron korotus tulee vähentämään selvästi kotimaista alkoholin myyntiä. Keskioluen kulutus voi vähentyä runsaan prosentin ja viinien kulutus jopa neljä prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.