Mainos

Viinanen: Nurkassa aina rutinaa

Entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen sanoo, että kokoomuksessa esiintyi paljon kritiikkiä häntä kohtaan hänen ministeriuransa aikana.

Viinasen mukaan hänen asemansa säilyi kuitenkin vahvana.

- Kyllä siellä jossain nurkassa tahtoi aina rutinaa olla ja pieni palonpoikanen olemassa milloin mistäkin syystä. Niiden kanssa kului tietysti energiaa ajoittain turhankin paljon.

- Asema oli kuitenkin niin, ettei joka risahdukseen tarvinnut kiinnittää huomiota. Se liittyi hyvin yksittäisiin asioihin, joko vaalipiirin asioihin tai leikkauksiin, jotka eivät sopineet heidän tavoitteisiinsa. Niitä on lukematon määrä, Viinanen kertoo MTV:n Huomenta Suomessa.

Puolueella johtajuusongelma

Viinanen sanoo, että kokoomuksella oli 1990-luvun talouskriisin aikana johtajuusongelma.

Viinasen mukaan kokoomus kärsi siitä, että puheenjohtaja Pertti Salolainen matkusteli ulkomaankauppaministerinä paljon mutta Suomen tärkein tavoite kuitenkin saavutettiin.

- Kun isäntä on poissa talosta niin hiiret hyppii pöydällä. Tärkeintä nyt oli kuitenkin se, että Suomi liittyi EU:hun ja se neuvottelu meni kunnialla.

Viinasen mukaan joukko oman puolueen väkeä hankaloitti hänen toimintaansa ja sama ongelma oli myös pääministeri Esko Aholla.

- Ahon asioiden hoitamista häiritsivät välistävetoyritykset, joita hän joutui sammuttelemaan ja oikomaan. Kyllä siellä ministeritovereista milloin kukin oli asialla.

Kansanedustajat Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi kiistivät eilen, että he olisivat olleet ajamassa Viinasen erottamista valtiovarainministerin paikalta. Viinanen kertoo itseensä kohdistuneista kaatoyrityksistä Risto Uimosen kirjoittamassa kirjassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja