Mainos

Viinanen arvostelee Skandiaa

Vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen moittii ruotsalaista vakuutusyhtiö Skandiaa. Viinanen sanoo Aamulehden haastattelussa, että Skandia on julkisuuspelillään pilannut mahdollisuuksiaan nostaa omistustaan Pohjolassa.

Skandia omistaa Pohjolan osakkeista 11 prosenttia. Ruotsalaisyhtiö haluaa tiivistää yhteistyötään Pohjolan kanssa. Skandia pääsisi tavoitteeseensa, jos se ostaisi vakuutusyhtiö Suomen omistamat Pohjolan osakkeet. Pohjola-ryhmään kuuluva Suomi omistaa Pohjolan osakkeista 25 prosenttia ja äänistä 39 prosenttia.

Julkinen rummutus voi pelästyttää Suomen hallintoneuvoston jäseniä, Viinanen epäilee Aamulehden haastattelussa. Hän ennustaa, että kiinnostavimmaksi vaihtoehdoksi nousee osakepotin hajautus monelle taholle.

Viinanen kertoo, että hän aikoo viedä vakuutusyhtiö Suomen Pohjola-omistusta koskevan asian joulukuussa Suomen hallintoneuvostoon.
- Hallintoneuvosto ratkaisee asian. Minä teen esityksen ja he päättävät mitä osakkeille tehdään vai tehdäänkö mitään, Viinanen sanoo. Viinanen ei paljasta, millaisen esityksen hän aikoo tehdä hallintoneuvostolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.