Mainos

Viinan vähentämistä ajava verkosto: Voisiko kakkosoluen kanssa kuitenkin elää?

Ehkäisevän päihdetyön verkosto lyö lisää löylyä villinä riehuneeseen olutkeskusteluun.

Verkosto kirjoittaa tiedotteessaan, että mikäli Suomessa toimittaisiin Ruotsin mallin mukaisesti ja kolmosolut siirrettäisiin Alkoon, laskisi alkoholin kokonaiskulutus Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laskelmien mukaan 9 prosentilla.

Tämä tarkoittaisi mm 350:n alkoholista aiheutuvan kuolemantapauksen vähenemistä vuosittain.

Ehkäisevän päihdetyön verkoston puheenjohtaja Kristiina Hannulan mukaan siirto merkitsisi todennäköisesti myös ravintoloille mahdollisuutta valloittaa takaisin päivittäistavarakaupalle menettämäänsä markkinaosuutta alkoholin kokonaiskulutuksesta.

-Kolmosoluen siirtämisellä Alkoon olisi merkitystä myös lasten ja nuorten alkoholin käyttöön, sillä nuoret juovat tyypillisesti nimenomaan ruokakaupasta hankittua alkoholia, toteaa Hannula.

Hannula kuitenkin myöntää, että suomalaiset eivät ole ehdotukselle vielä lämmenneet eikä asia ole lähivuosina ajankohtainen.

-Tämäkin mahdollisuus on kuitenkin tärkeää säilyttää tulevien aikojen keinovalikoimassa, jos päihdehaittoja ei muilla keinoin saada olennaisesti vähenemään. Ajan kanssa voidaan käydä kansalaiskeskustelua siitä, voisiko kakkosoluen kanssa kuitenkin elää, jos sitä kautta päihdehaitat ja niiden kustannukset olennaisesti vähentyisivät, toteaa Hannula.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.