Mainos

Viinalaivue palaamassa asemapaikalle

Kaljaasi Jönköpingin nostoa Selkämerellä valmistellut laivue suunnitteli perjantai-iltana palaavansa takaisin asemapaikalleen 25 meripeninkulman päähän Raumalta.

Nosturialus Pernille Diver ja hinaaja Vitus olivat aikeissa illan kuluessa jättää suojasatamansa. Kova tuuli pakotti heidät sinne torstain vastaisena yönä turvaan. Selkämerellä raivosi tuuli 19 sekuntimetrin voimalla, ja aallot roiskivat nosturialuksen kannen yli.

Matka Raumalta asemapaikalle kestää 4-6 tuntia tuulen nopeudesta riippuen. Nostojoukkueen ruotsalainen vetäjä Claes Bergvall arvioi, että on tehtävä vielä pari sukellusta, ennen kuin arvokkaassa viinalastissa olevan hylyn nosto voi alkaa. Valmistelut vievät noin 24 tuntia.

Kun 33 metriä korkea nosturi alkaa kiskoa hylkyä 65 metrin syvyydestä mudasta nostoliinojen ja vaijerien avulla, alkaa uusi arvaamaton vaihe nostoseikkailussa, joka on kestänyt jo lähes kolme viikkoa.

Tuuli ei saa puhaltaa 8-9 sekuntimetriä voimakkaammin, kun nostoon ryhdytään. Tuuli puhalsi Selkämerellä perjantai-iltana 8-9 sekuntimetrin voimalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.