Mainos

Viimeisillään raskaana olevaa naista ei otettu sairaalaan – vauva kuoli seuraavana päivänä

Ruotsissa Skånen sairaala on kommentoinut ensisynnyttäjän vauvan kuolemaan johtaneita tapahtumia.

Synnyttämään saapunut 35-vuotias nainen ei ollut saanut sairaalapaikkaa, koska synnytysosasto oli ollut täynnä. Seuraavana pivänä naisen vauva oli menehtynyt. Tapauksesta uutisoi Expressen.

Tapaus sattui viime vuoden syyskuussa.

41. raskausviikollaan ollut nainen oli ohjattu Skånen yliopistolliseen sairaalaan synnyttämistä varten. Sairaalassa ei ollut kuitenkaan vapaita sänkypaikkoja, joten nainen oli lähetetty takaisin kotiin.

Ennen kotiin lähettämistä vauvan sydäntoiminnot oli havaittu normaaliksi, ultraäänikuvauksessa myös lapsiveden määrä oli ollut normaali.

Naisen supistukset olivat alkaneet kotimatkalla. Tällöin nainen oli ottanut yhteyttä sairaalaan, josta tätä oli kehotettu pysymään kotona siihen saakka, kunnes supistuksia tulee säännöllisesti.

Supistukset olivat jatkuneet yön ajan, nainen oli myös kärsinyt pahoinvoinnista ja oksennellut. Seuraavana aamuna nainen oli mennyt uudelleen sairaalaan, jolloin vauvan huomattiin menehtyneen kohtuun.

Sairaala on nyt myöntänyt virheellisen toiminnan tapauksessa ja sanonut, että vauva olisi todennäköisesti selvinnyt hengissä, jos nainen olisi otettu sairaalaan.

Skånen sairaalan mukaan paikkojen määrää synnytysosastolla aiotaan lisätä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.