Mainos

Viimeisiä joulusiivouksia viedään

Kotinsa joulusiivouksen ulkoistavien on nyt pidettävä kiirettä. Jos siivousaika ei ole jo varattuna, vapaata firmaa voi olla hankala löytää, etenkin satunnaisen asiakkaan.

– Kyllä nyt on niin, että jouluviikolle ei enää voi antaa toivoa, sieltä on kaikki käsiparit myyty. Sama koskee joulukuuta muutenkin, etenkin jos haluaa siivouksen tiettynä päivänä ja tiettynä kellonaikana. Jos taas on valmis ottamaan sen ajan, jonka saa, niin sitten on paremmat mahdollisuudet onnistua, tutkija ja kotitalouspalveluja välittävän Elias.fi –palvelun kehittäjä Taija Härkki kertoo.

Valtakunnallista tilannetta kartoittanut Härkki tietää tilanteen kärjistyvän etenkin suurimmissa kaupungeissa ja niiden liepeillä. Niinpä joulusiivoojaa etsivän ei kannata nirsoilla vaihtoehtojen suhteen.

– Yksi tärkeä seikka on paitsi tyytyä ehdotettuun aikaan, niin myös ostaa yrittäjältä kaikki liikenevä aika. Jos haluaa vain tunnin siivouksen, niin sitä ei luultavasti saa. Siivoojalla menee silloin paljon aikaa paikasta toiseen siirtymiseen, Härkki lisää.

Nyt myydään eioota

Helsinkiläinen Lindan Kotipalvelu ei enää kykene ottamaan vastaan siivouspyyntöjä kovin lähelle joulua.

– Jouluviikko ja sitä edeltävä viikko ovat loppuunmyytyjä. Joitakin siivouksia voi löytyä sitten joulukuun alusta. Parhaat ajat ovat menneet vakituisille asiakkaille ja niille, jotka ovat hoksanneet tilata joulusiivouksen jo edellisen joulusiivouksen yhteydessä, yrittäjä Linda Tirkkonen paljastaa.

Tänä vuonna joulusiivousten tekemistä saattaa vaikeuttaa myös nyt jo epidemiaksi puhjennut sikainfluenssa.

– Yrittäjälle se merkitsee jännitysmomenttia, kun ei tiedä, miten influenssa-aalto etenee ja miten se vaikuttaa töihin, Linda Tirkkonen huokaa.

Perusteellinen puhdistus

Tyypillinen joulusiivous pitää sisällään arkea perusteellisemman puhdistuksen.

Kuva:Lehtikuva

– Kyllä se lähtee perusasioista. Imuroidaan, tuuletetaan, pyyhitään pölyt ja pinnat. Pääasia on saada pois pöly ja lika ja kotiin raikas tuoksu. Siitä se joulun tuntu tulee, Taija Härkki kuvailee.

Keskimääräinen joulusiivous maksaa asunnosta ja asiakkaan toiveista riippuen sadasta kahteen sataan euroa. Jos kuitenkin joutuu tyytymään kuun alussa tehtyyn joulusiivoukseen, niin riittääkö se pitämään kodin siistinä h-hetkeen saakka?

– Siivoojan tekemällä perusperkauksella pärjää aika hyvin, mutta ehkä vaaditaan vähän omaakin panostusta vielä ennen aattoa. Se saattaa olla hyväkin asia, sillä siinä samalla virittyy oma korvien väli jouluun. Uskon, että tämä on hyvä yhdistelmä, Härkki pohtii.

Rituaalijuttu

Kaikki eivät kuitenkaan halua ostaa valmista joulusiivousta, vaan puhdistavat kotinsa mieluummin itse.

– Ehkä tähän päätyvät ne, joille riitit ovat hyvin tärkeitä. Halutaan tehdä itse eikä oikein luoteta ulkopuoliseen apuun. Mukana saattaa olla vähän perfektionistisia piirteitä, halutaan, että oma kädenjälki näkyy. Ja mikäs siinä, jos siitä se joulun tunnelma syntyy, Härkki painottaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja