Mainos

Viimeisiä 30 asteen päiviä ennen ensi kesää – rajut ukkoskuurot viilentävät säätä

Torstaina ja perjantaina tulee paikoin rajuja ukkoskuuroja. Samalla kovin, 30 asteen helle alkaa hiipua.

Tänään on ollut laajalti aurinkoista ja hellettä. Iltapäivän aikana Pohjois-Lapissa voi tulla ukkoskuuroja. Ilta on lämmin.

Torstaiaamu alkaa poutaisena, mutta iltapäivän aikana Länsi-Suomessa ja paikoin Uudellamaalla tulee sade- ja ukkoskuuroja. Myöhemmin iltapäivällä myös Keski-Suomessa voi ukkostaa.

– Rajuimmat ukkoset ovat länsi- ja lounaisrannikolla. Torstai on idässä ja pohjoisessa aurinkoinen päivä. Kaakossa voidaan mitata vielä yli 30 astetta. Nämä voivat olla viimeisiä 30 asteen lukemia ennen ensi kesää, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ukkosalueillakin on torstaina hellettä, mutta sadekuurot viilentävät ilmaa tehokkaasti.

Sadekuurot heikkenevät perjantain vastaiseksi yöksi. Perjantaina päivällä ukkoskuurot ovat mahdollisia lähes koko maassa lounaisinta Suomea lukuun ottamatta. Rajuimmat ukkoset tulevat Pohjanmaalta kohti kaakkoa ulottuvalla alueella. Lapissa ukkostaa lähinnä aamupäivällä.

Lähipäivien ukkoset ovat rajuja, mutta selvästi paikallisempia, kuin viime viikon Helena-rajuilmassa.

– Ukkoskuurossa vettä voi tulla kymmeniä millimetrejä ja ukkospuuskat voivat aiheuttaa vahinkoa. Lähipäivien ukkoset eroavat kuitenkin viime viikon torstain tilanteesta, sillä silloin koko maan yli kulki pitkäkestoinen ukkosrintama, nyt ukkoset ovat yksittäisempiä, toteaa Liisa Rintaniemi.

Sade- ja ukkoskuurojen myötä sää viilenee hieman. Perjantaina maan etelä- ja itäosassa on kuitenkin edelleen hellettä eli yli 25 astetta, Lapissa noin 20 astetta.

– Viikonloppuna hellettä on etenkin maan eteläpuoliskolla, mutta helteiden terävin huippu on ohi. Lapissa lämpötilat ovat jo alle 20 asteessa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä sadetutka ja ukkosennuste MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.