Mainos

Viimeiset Indonesian joukot poistunevat pian Itä-Timorista

Viimeiset Indonesian Itä-Timorissa sijaitsevat joukot saattavat poistua 48 tunnin kuluessa, sanoi YK:n tukemien monikansallisten joukkojen edustaja eversti Mark Kelly tänään.

-He eivät ole vielä antaneet meille vahvistettua päivämäärää, mutta odotamme sen olevan mahdollisesti seuraavien 48 tunnin kuluessa, Kelly kertoi ja lisäsi, että tarkka lähtemisajankohta ilmoitetaan ehkä iltapäivällä.

Suurin osa Indonesian sotilaista on jo lähtenyt Itä-Timorista sen jälkeen, kun itätimorilaiset ilmaisivat kansanäänestyksellä eroavansa Indonesian hallinnon alaisuudesta.

Alueella on ollut noin 15 000 Indonesian sotilasta. Indonesian joukot tukivat kansanäänestystä seurannutta itsenäisyyttä vastustavien puolisotilaallisten joukkojen tuho- ja murha-aaltoa, joka ajoi tuhannet itätimorilaiset kodeistaan.

Indonesian hallitus suostui lopulta kansainvälisen painostuksen alla sallimaan kansainvälisten joukkojen saapumisen Itä-Timoriin. Aiemmin tässä kuussa Indonesia korkein lakiasäätävä elin hyväksyi muodollisesti Itä-Timorin itsenäisyyden.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.