Viimeisen Harry Potterin myynti käynnistyi

Maailmalla tuhannet velhofanit aloittivat jonottamisen kauppojen edustalla jo torstaina. Harry Potter -kirjasarjan viimeinen osa ilmestyy suomenkielisenä maaliskuussa.

Viimeisen Harry Potter-kirjan myynti on alkanut maailmanlaajuisesti viime yönä. Kirjaa jonotettiin meillä Suomessakin useiden kauppojen edessä.

Muutama kirjakauppa Suomessa avasi ovensa Potter-faneille jo yöllä, ja kymmenet liikkeet aukesivat aamulla normaalia aikaisemmin. Potterin kimppuun pääsi tuoreeltaan ainakin Hämeenlinnassa, Kirkkonummella, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Äänekoskella.

Tuhannet ihmiset ympäri maailman ovat jonottaneet kirjaa kauppojen edustoilla jo torstaista lähtien. Vannoutuneimmat fanit ovat myös pukeutuneet seikkailun hahmoiksi.

Kirjan suomennos maaliskuuksi

Harry Potter -fanit jonottamassa Helsingissä 21.7.2007

Harry Potter -kirjasarjan viimeinen osa Harry Potter and the Deathly Hallows ilmestyy suomeksi 7. maaliskuuta 2008.

Kirjan suomentaa Jaana Kapari-Jatta, joka on kääntänyt myös aiemmat Potter-kirjat. Kirja ei ole vielä saanut suomenkielistä nimeä.

Myynti käynnistyi kohun saattelemana

Kirjan myynti käynnistyi pienen kohun saattelemana. Savon Sanomien mukaan torstaina kirjaa myynyt nurmeslainen kauppa joutuu vastaamaan julkaisurajan rikkomisesta englantilaiselle kustantamolle.

Muutama kappale englanninkielistä Harry Potter -kirjaa myytiin asiakkaille Nurmeksen S-Marketissa torstaina.

Marketin johdon mukaan kyseessä oli yhteensattumien summa ja inhimillinen erehdys.

(MTV3-STT)

(Seitsemän Uutiset 21.07.2007)

Lue myös:

    Uusimmat