Viimeinenkin kiipeilijä pelastettiin K2-vuorelta

Viimeinenkin K2-vuorella pulaan jäänyt vuorikiipeilijä on saatu kuljetettua turvaan. Pahoista paleltumista kärsivä italialainen Marco Confortola lennätettiin aamulla hoitoon Skardun kylään, josta hänet aiottiin myöhemmin kuljettaa Islamabadiin.

Confortola tuotiin K2:n perusleiriin jo eilen, mutta helikopterilento pois vuorelta ei tuolloin onnistunut huonon sään vuoksi.

Confortola vietti vuorella viisi vuorokautta viime perjantaina sattuneen kiipeilyturman jälkeen, jossa kuoli 11 kiipeilijää.

- Olen onnellinen, että olen elossa. Käteni ovat melko hyvässä kunnossa mutta jalkani ovat mustat, sillä ne ovat paleltuneet. Mutta olen pystynyt kävelemään, Confortola kertoi uutistoimisto Ansan mukaan.

Confortola kertoi olevansa iloinen siitä, että hän pääsi K2:n huipulle asti, sillä se oli hänen pitkäaikainen unelmansa.

K2 on maailman toiseksi korkein vuori Mount Everestin jälkeen. Sille kiipeäminen johtaa kuitenkin viisi kertaa todennäköisemmin kuolemaan kuin Mount Everestille nouseminen. K2-vuorta pidetäänkin kiipeilijöiden äärimmäisimpänä haasteena.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat