Mainos

Viime vuosi it-yrityksille mainettaan parempi

It-yritysten keskimääräinen nettotulos säilyi viime vuonna edellisen vuoden tasolla, kertoo Tietoviikko-lehden selvitys.

250 suurimman tieto- ja tietoliikenneyrityksen yhteenlaskettu liikevaihto tipahti viime vuonna 43,7 miljardiin euroon edellisen vuoden 44,7 miljardista. Yhteenlaskettu nettotulos oli noin 590 miljoonaa euroa tappiollinen eli 28,5 prosenttia pienempi kuin edellisenä vuonna, selviää Tietoviikko-lehden kokoamista tiedoista.

Sonera kantaa suurimman vastuun nettotuloksen romahduksesta. Sen nettotappio oli lähes neljä miljardia euroa.

It-yritysten keskimääräinen nettotulos säilyi vuoden 2001 tasolla eli 2,2 prosentissa. Liikevaihdon lasku oli vain 2,3 prosenttia.

Tietoviikon mukaan kaikki it-yrityksiin sijoitetut rahat eivät ole menneet hukkaan. Yli sadan prosentin sijoitetun pääoman tuottoa tahkoavia yrityksiä listalla on kahdeksan.

Sen sijaan pörssissä noteerattuihin it-yrityksiin ei kannata vieläkään rahojaan panna. Peräti 11 pörssiyritystä löytyy 25 huonoimman joukosta sijoitetun pääoman tuoton suhteen.

Viime vuoden tilastoissa eivät vielä yt-neuvottelut näy. 250 suurimman it-yrityksen henkilöstömäärä tippui vain vajaat kaksi prosenttia.

Tietoviikko on listannut it-alan suurimpia yrityksiä vuodesta 1985.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.