Mainos

Viime vuoden lehtikuvat palkittu

Helsingin Sanomien kuvaajan Sirpa Räihän symboliikkaa tulviva laukaus tarhasta paenneiden minkkien metsästyksestä valittiin tänään sekä Vuoden lehtikuvaksi että Vuoden uutiskuvaksi. HS:n kuvaajat kahmivat palkintoja myös muissa sarjoissa.

-Kuvan elementit ovat kohdallaan ja antavat katsojalle tunnelatauksen siitä kissa ja hiiri -leikistä, joka on jo pitkään jatkunut turkistarhaajien ja eläinaktivistien välillä, kuvakilpailun raati kehuu.

Sirpa Räihä kertoo olleensa pahasti myöhässä kuvaustilanteesta. Minkkejä ei juuri enää näkynyt, kun hän saapui Kirkkonummelle kameroineen.
-Olin jo tosi pahoillani pieleen menneestä keikasta, mutta sitten yhtäkkiä hoksasin sen yhden miehen haavin kanssa juoksevan tielle ja se oli siinä. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja onnea oli mukana, Itävallan laskettelurinteiltä lomailemasta tavoitettu Räihä muistelee.

Räihän mukaan tilanne kuvauspaikalla oli hektinen. Turkistarhaaja oli raivoissaan tapahtuneesta ja oli siksi antanut poliisille tiukat määräykset, mihin kuvaajat saa päästää.
-Mutta kylläpä siellä pellollakin tuli oltua, vaikka ei olisi saanut. Räihä käytti kamerassaan 200-millistä optiikkaa. Tapahtumasta taltioitui vain pari ruutua. Tilanne oli niin ainutlaatuinen.

Martti Lintusesta vuoden lehtikuvaaja

Vuoden lehtikuvat -kilpailussa myönnettiin myös muiden sarjojen voittoja. Suomen Lehtikuvaajat ry:n järjestämään kilpailuun osallistui tällä kertaa yli 400 kuvaa 40:ltä kuvaajalta. Helsinkiläinen freelancekuvaaja Martti Lintunen valittiin Vuoden lehtikuvaajaksi.
-Lintunen on pitkän linjan kuvajournalisti, joka on keskeisesti vaikuttanut nykyisen valokuvakoulutuksen syntyyn. Perinteisten lehtitöiden lisäksi hän on erikoistunut reportaasityylisten kuvakirjojen tekemiseen, raati luonnehtii voittajaa.

Toimitusjohtaja Pertti Voutilainen luovutti 15000 markan palkinnot Räihälle ja Lintuselle. Vuoden reportaasiksi valikoitui Helsingin Sanomien kuvaajan Christian Westerbackin kuvasarja "Sydän kylmänä". Vuoden kuvituskuva oli niinikään Helsingin Sanomien kuvaajan Heikki Kotilaisen otos "Somalina Suomessa". Freelancekuvaaja Janne Aaltosen "Isän poika" valittiin puolestaan Vuoden urheilukuvaksi.

Kilpailun kuvien parhaimmisto on esillä 5.3. saakka Helsingissä Vuoden lehtikuvat -näyttelyssä, Merita-pankin Senaatintorin konttorissa.
(MTV-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.